Ide fordulhat kérdéseivel a járványügy miatt

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 30. csütörtök 18:36
Egészségügyi és szociális szférában dolgozó szakemberek indítottak támogató és tájékoztató szolgálatot Miskolcon. A civil szerveződést a város önkormányzata is segíti.

A honlap címe: civilkriziscsoportmiskolc.info, amit itt megnézhet. Az önkéntes csoport telefonos elérhetőségein szakemberek várják a kérdéseket és kéréseket hétköznapokon 8.00 és 16.00 óra között. Egészségügyi kérdésekkel a +36 70 622 8565-os telefonszám, szociális nehézségek esetén pedig a +36 70 421 4447-es szám hívható. E-mailben a korona.vmcs@gmail.com internetes címen lehet kérdéseket feltenni az önkéntes segítőknek.

A Veszélyhelyzeti Miskolci Civil Segítők csapata azért jött létre, hogy a koronavírussal kapcsolatos információkat, tudnivalókat rendszerbe szervezzék, és hiteles tájékoztatás, támogató segítségnyújtást szolgáltassanak az egészségügy és a szociális ellátás területén.

Kiss Krisztina, az Autonóm Területi Szakszervezet elnöke is tagja a csapatnak. – A városvezetés örült a kezdeményezésnek, főleg, hogy a csapatunk tagjai nem voltak ismeretlenek számukra. Az információk rendszerbe foglalásán kívül célunk, hogy visszajelezzünk a városvezetésnek, a miskolciaknak milyen félelmei, bizonytalanságai, kérdései vannak. A járvány kapcsán kialakult helyzet teljesen újszerű, ezzel még nem találkozhattunk életünk során. Sokaknak elvesztett egzisztenciát jelent, a bejáratott utak pedig nem működnek. Jól jön minden segítség, így egészségügyi, szociális és akár jogi téren is tudunk információt nyújtani a minket felkereső embereknek. Az önkormányzattól SIM-kártyákat kaptunk két telefonos vonal létrehozásához – tájékoztatott Kiss Krisztina, aki hozzátette, remélik, ezzel az együttműködéssel hitelesebbek a segítséget kérők szemében.

A honlapon összegyűjtötték az információkat: hol működnek szakrendelések, gyermekorvosi, illetve felnőtt háziorvosi ügyeletek, mikor vannak nyitva és melyek az ügyeletes gyógyszertárak, valamint mely lelkisegély szolgálatokat lehet felkeresni. Itt található egy teszt is, amiből azonnal megtudhatjuk, tüneteink valódi betegségre utalnak-e és mi a teendőnk. Az egészségügyi kérdésekre orvos válaszol, aki a telefonáló tünetei alapján segít neki eldönteni, hívja-e az ügyeletet, megsürgesse-e őket. További önkéntesek jelentkezését várják, akik az adatbázist kezelik, frissítik, vagy éppen orvosként tudnak tanácsot adni.


Source URL: https://minap.hu/cikk/ide-fordulhat-kerdeseivel-jarvanyugy-miatt