Rendkívüli idők, rendkívüli megoldások - Lakossági fórum helyett online tájékoztatás az Y-hídról

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 13. szerda 14:22
A járványhelyzet miatt nem tartanak „élő”, személyes lakossági fórumot a régóta várt, de már épülő Y-híddal kapcsolatban. A miskolciak ehelyett - amíg veszélyhelyzet tart - elektronikus úton és online formában kapnak folyamatos tájékoztatást az építkezés miatti forgalmirend-változásokról, és arról is, hogy haladnak a munkálatok.

Próbacölöpözéssel kezdődött meg a miskolci Y-híd építése még április elején. Veres Pál polgármester a munkaterületen tartott bejáráson akkor úgy fogalmazott, több évtizedes álma valósul meg Miskolcnak azzal, hogy végre megépül az Y-híd, amely jelentősen megkönnyíti majd a Martinkertváros, Szirma és egész Miskolc közlekedését.

A beruházás első szakaszában még nem kell forgalmirend-korlátozásokra számítaniuk az autósoknak és a környéken élőknek, később azonban, ahogyan az építők fokozatosan haladnak a 13 és félmilliárdos beruházás munkálataival, lesznek majd ilyenek is. Éppen ezért ígért korábban folyamatos tájékoztatást a projekt állásáról és az építkezés miatti forgalmi változásokról a polgármester, a kivitelező, valamint a beruházás környékén lévő városrészek három önkormányzati képviselője, Hegedűs Andrea, Cseléné Figula Edina és Badány Lajos is.

Az eredeti terv szerint lakossági fórumot tartottak volna, amelyen a kivitelező szakembereitől személyesen kaphattak volna tájékoztatást a miskolciak a projektről, erre azonban a koronavírus-járvány miatt nincs lehetőség. A városvezetés és a kivitelező azonban úgy döntött, hogy a megfelelő tájékoztatás „nem maradhat el”, és ha már rendkívüli időket vagyunk kénytelenek megélni, akkor rendkívüli megoldást kell találni arra, hogy a miskolciak minden információt megkaphassanak a beruházással kapcsolatban.  

 A lakossági fórum helyett így online tájékoztatást biztosít a város és a kivitelezést végző HE-DO Kft. az itt élőknek. Az építkezéssel kapcsolatos információkat a mellékelt dokumentumban találják, mint ahogy, azt az e-mail címet is, amelyen 15 napig várják az észrevételeket, kérdéseket a szakemberek, és meg is válaszolják azokat. Az online lakossági megkereséseket pedig fogadják a terület önkormányzati képviselői is. A cél az, hogy mindenki választ kaphasson minden egyes, az Y-híddal kapcsolatos kérdéseire. 

"Y-híd" Lakossági tájékoztató letöltése


Source URL: https://minap.hu/cikk/rendkivuli-idok-rendkivuli-megoldasok-lakossagi-forum-helyett-online-tajekoztatas-az-y-hidrol