A Dobogó Pincészet nyert a Tokaji Borvidékről

mti.hu
Utoljára módosítva
2020. október 11. vasárnap 13:48
Három kategóriában hirdették ki Magyarország legszebb szólóbirtokait - közölte a versenyt szervező Bor és Piac szaklap főszerkesztője.
Képünk csak illusztráció

Bozzai Zsófia elmondta: három kategóriában - kis-, közép- és nagybirtok - indulhattak a borászok, és mintegy százharmincan vettek részt a versenyben. A weboldalra regisztrált borászatok közül az első körben internetes szavazáson választották ki kategóriánként a legjobb kilencet, akiket a zsűri felkeresett és értékelt. Vizsgálták a pincészetet, a technológiát, a tisztaságot, a szőlőterületet, a birtokot, a bort és a vendéglátási lehetőségeket is - ismertette a főszerkesztő.

A tíz hektárig tartó kisbirtokok között a Dobogó Pincészet nyert a Tokaji Borvidékről, a második Szekszárdról a Tringa Borpince, a harmadik a Pannonhalmi Borvidékről, Nyúlból a Cseri Pincészet lett.

A tíz és ötven hektár közti középbirtokoknál az Eszterbauer Borászat nyert, a Vesztergombi Pince lett a második, a Hetényi Pincészet pedig a harmadik, mindhárom borászat szekszárdi.

Az ötven hektár feletti nagybirtokoknál a szekszárdi Bodri Pincészet lett az első, a Koch Borászat Borotáról, a Hajós-Bajai Borvidékről a második, és a szekszárdi Schieber Pincészet a harmadik.


Source URL: https://minap.hu/cikk/dobogo-pinceszet-nyert-tokaji-borvidekrol