Rangadót nyert Szekszárdon az Aluinvent DVTK

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2019. március 16. szombat 22:07
A bajnokság 20. fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd vendége volt az Aluinvent DVTK, és egy rendkívül kiélezett csatában - főleg a harmadik negyedben mutatott lehengerlő játékának köszönhetően - megnyerte az alapszakasz második helyéért zajló mérkőzést.

A rangadó tétje az volt, hogy ki zárhatja az alapszakaszt a második helyen, ami egy esetleges elődöntős szereplés alkalmával pályaelőnyt jelentene.

Az első negyedben jól kezdett a Diósgyőr. Érezhetően nagyon koncentráltak, Medgyessy Dóra pedig a kupadöntős formáját hozta, remekül mozgatva a csapattársait. Már a mérkőzés elején kezébe vette az irányítást a DVTK. Folyamatosan vezettek, a játékrész feléig növelték is az előnyüket. Szekszárdi időkérés után még keményebb lett a hazaiak védekezése, ennek köszönhetően visszakapaszkodtak és a negyed végére egy pontra jöttek fel. (21-19)

A második felvonásban sem hagyott alább a fej-fej melletti küzdelem, hol az egyik csapat, hol a másik vezetett egy-két ponttal. A tolnaiak játéka leginkább a két centerükre koncentrálódott. Minden labdával igyekeztek megtalálni Erica Mccallt, vagy Abby Bishopot, akik rendre meg is hálálták ezt a bizalmat, hiszen nagyon pontosan fejezték be a támadásaikat. Az ausztrál játékos olykor a triplavonalon kívülről is eredményes tudott lenni. A negyed végéhez közeledve kisebb hullámvölgybe került a piros-fehér gárda. Ebben a szakaszban sok dobást rontottak, a passzoknál pedig rendre a rossz megoldást választották, így állandósulni látszott a szekszárdi vezetés. Amikor már nyolc pont volt a hazai előny, Cziczás László időt kért, ami láthatóan jót tett a csapatának. Megrázta magát a Diósgyőr és felzárkózott négy pontra. Ezt a felvonást 21-16-ra nyerték a kékek, míg a félidőben 40-36-ra vezettek.

A szünetet követően egy másik arcát mutatta a DVTK. Keményítettek a védekezésükön, ami láthatóan nem ízlett a hazaiaknak. Nagyon nehezen lendültek bele a csapatok. Több, mint négy perc elteltével mindösszesen hat pontot dobott a két csapat. Ebből a rossz periódusból a vendégek jöttek ki hamarabb. Pontos és precíz támadások után, időnként látványos kosarakat szereztek, ami megtörte a KSC játékosait. Egyre inkább növelte előnyét a Diósgyőr, már 12 ponttal is vezettek. Remek és kemény védekezésüknek, és koncentrált támadásaiknak köszönhetően megnyerték ezt a negyedet úgy, hogy csak hat pontot engedélyeztek a hazai csapatnak. 6-18

A záró 10 percben az volt a kérdés, hogy megtudja-e őrizni a vezetését a borsodi csapat, vagy feltámad a Szekszárd? Két és fél perc elteltével úgy tűnt, hogy az előbbi verzió fog megvalósulni, de a játékrész középső szakaszában megtorpant a DVTK, amit jól használtak ki a hazaiak. Többször is visszakapaszkodtak egy pontra, de mikor támadhattak a vezetésért, akkor rendre kimaradtak a ziccereik, ami megbosszulta magát, hiszen egy időkérés után visszatalált a helyes útra a Diósgyőr. Medgyessy extra játékával eldöntötte a találkozót. Olykor olyan kifacsart helyzetből talált be, hogy az meghazudtolta a fizika törvényeit. Mindent bevetettek a tolnaiak, de a mai napon nem tudtak mit kezdeni a remek napot ki fogó DVTK-val. Hiába nyerték meg ezt a negyedet, a mérkőzés végén a vendégek örülhettek. A piros-fehérek ezzel nagy lépést tettek az alapszakasz második helyéért. 21-18 lett ez a negyed, a mérkőzés pedig 67-72.

Női Kosárlabda NB I. A-csoport 20. forduló

Atomerőmű KSC Szekszárd - Aluinvent DVTK 67-72 (19-20, 21-16, 6-18, 21-18)

- Nehéz bármi okosat mondani egy ilyen kiélezett mérkőzés után! Először is nagyon szépen köszönjük a csodálatos szurkolóinknak, akik Miskolcról, Szolnokról, Pécsről, Újszilvásról, Nagykőrösről, Budapestről, és Sátoraljaújhelyről és támogattak bennünket a helyszínen. Fontos volt, hogy egy nappal korábban eljöhettünk, köszönet érte a klubvezetésnek! Nem vagyok benne teljesen biztos, de azt hiszem az utóbbi három évben a Sopronon kívül igen ritkán nyertek itt vendégcsapatok. A harmadik negyed kulcsfontosságú volt, összeállt az a védekezés, amit gyakoroltunk a héten. Volt számos kiváló egyéni teljesítményünk, de csapatkent rendkívül jól működtünk - értékelt Cziczás László, az Aluinvent DVTK vezetőedzője. 


Source URL: https://minap.hu/cikk/rangadot-nyert-szekszardon-az-aluinvent-dvtk