Negyedik alkalommal rendezték meg az ÉPÜLET-GÉP-ÉSZ napot

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 25. csütörtök 19:27
Negyedik alkalommal rendezte meg a PM-Energo Kft. és a BOKIK az ÉPÜLET-GÉP-ÉSZ pályaorientációs napot, csütörtökön délelőtt.

A rendezvényen – az interaktív bemutató mellett – a szakmában használt anyagokkal, szerszámokkal és technológiákkal is megismerkedhettek a pályaválasztás előtt álló fiatalok.

A pályaorientációs tevékenység akkor hatékony, ha ezt a gazdálkodó szervezetek, a leendő munkaadók és a képzőhelyek összefogva, együtt végzik – fejtette ki a rendezvényen Tátrai István József, a Miskolci Szakképzési Centrum főigazgatója. Mint mondta, ezen a rendezvényen a gazdálkodók be tudják mutatni a legkorszerűbb eszközöket, amikkel majd a tanulók a munkájuk során találkozhatnak, így egyfajta életpályát mutatnak be nekik.

A BOKIK oktatási- és képzési szakigazgatója, Tóth Ádám Zoltán kifejtette: a rendezvény célja a szakma népszerűsítése mellett a pályaorientáció és a szakképzés népszerűsítése. – Több száz általános iskolás, szakképző iskolás, és gimnazista tanuló vett részt a csütörtöki ÉPÜLET-GÉP-ÉSZ napon – mondta.

A nyílt napon a diákok olyan információkat gyűjtöttek be, amelyek alapján felelős döntést hozhatnak pályaválasztásukról.

Végh Csaba képgalériája!

Source URL: https://minap.hu/cikk/negyedik-alkalommal-rendeztek-meg-az-epulet-gep-esz-napot