Béres Alexandra mozgatta meg a miskolci gyerekeket

minap.hu/Miskolc Tv
Utoljára módosítva
2019. május 08. szerda 17:24
A Diósgyőrben működő GYERE - Gyermekek Egészsége Programnak az egészséges táplálkozás mellett a mozgás népszerűsítése is fontos feladata, ezért az április vége, május eleje a mozgás jegyében fog telni: minden miskolci óvodás és iskolás találkozhat Béres Alexandra, fitnesz edzővel.
Juhász Ákos képgalériája!

Mielőtt kedden délután, Béres Alexandra átmozgatta volna a miskolci gyerekeket, sportversenyen vehettek részt, a diósgyőri sportóvodában. Az óvodában 26 éves hagyománya van a versenynek, ahová most még három miskolci óvodát is meghívtak. Összesen 160 óvodás és 80 szülő mérette meg magát a különböző játékokban.

Machán Jánosné, a Miskolci Diósgyőri Óvoda óvodavezetője a Miskolc Tv érdeklődésére elmondta: kiemelt céljuk az egészséges életmódra nevelés, ezen belül pedig a sport megszerettetése. A Diósgyőrben működő GYERE - Gyermekek Egészsége Programnak az egészséges táplálkozás mellett a mozgás népszerűsítése is fontos feladata, ezért az április vége, május eleje a mozgás jegyében fog telni. Április 30-án, május 7,13,14-én minden óvodás és iskolás találkozhat Béres Alexandrával: a sportoló, fitnesz edző az összes projektben résztvevő diósgyőri intézménybe járó gyermeket megmozgatja.

Béres Alexandra, fitnesz világbajnok a mozgás szeretetét hozta el kedden Miskolcra, és egy kis testmozgást is tartott a gyerekeknek és szüleiknek. – Ilyen pici korban a legfontosabb a mozgás. hiszen az, ami az alap koordinációt létrehozza a gyerekeknél az ideg-izom kapcsolatokat, az idegpályák futását, aminek köszönhetően később a tanulási képességeik is sokkal jobbak lesznek – fogalmazott Béres Alexandra, fitnesz világbajnok. Hozzátette: a tüdőkapacitásukat is növelni kell, valamint a stressz levezetésében is fontos szerepe van a testmozgásnak.

A Diósgyőrben működő GYERE feladata, hogy a mozgás mellett az egészséges táplálkozást is népszerűsítése . A Gyermekek Egészsége Program a gyermekkori elhízás megelőzését szolgálja és éppen a Diósgyőri Óvodában indult el tavaly.  

Erdélyi Sípos Alíz, Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének vezetőségi tagja elmondta, 2018 óta foglalkoznak Diósgyőrben az egészséges táplálkozásra neveléssel. Májusban minden miskolci óvodás és iskolás találkozhat a sportoló, fitnesz edző, Béres Alexandrával.

Juhász Ákos képgalériája!

A hároméves Gyermekek Egészsége Programnak a Miskolci Önkormányzat is partnere.


Source URL: https://minap.hu/cikk/beres-alexandra-mozgatta-meg-miskolci-gyerekeket