Gyermekek a gyermekekért – jótékonysági hangverseny

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 20. hétfő 09:00
Már nem először énekelnek és zenélnek gyerekek, hogy súlyosan beteg és mozgássérült gyerekeknek segítsenek. A jótékonysági hangversenynek idén is a Szent Anna templom adott otthont vasárnap délután.
Képgaléria! Fotó: Végh Csaba

Gyermekek a gyermekekért címmel jótékonysági hangversenyt rendezett a Páli Szent Vince Szeretetszolgálat a súlyosan beteg és mozgássérült gyermekekért. A koncerttel adományokat gyűjtenek a GYEK-ben ápolt gyerekek javára.

Nagy Katalin, a szervezet elnöke elmondta, huszonhárom éve minden májusban adnak hangversenyt ebből a célból. – Nagyon sok fejlesztőpedagógus van, aki sérült gyermekeknek segít óriási türelemmel, hogy használni tudjanak olyan eszközöket, ami a mindennapi életüket könnyebbé vagy örömtelibbé teszi. Ők is játsszanak például hangszereken, legújabbak a csengettyűk, ezeknek a beszerzését is támogatjuk. A hangverseny megszervezése egy isteni gondviseléstől adott lehetőség, tudniillik a gyermekek jobb életminőségét segítjük majd az összegyűlt pénzből. Többnyire táboroztatásra fordítják az összeget. Egy-egy ilyen hangversenyen mintegy száz-százötvenezer forint gyűlik össze.

Évek óta van segítségükre a Szent Anna templom plébánosa, Szarvas Péter atya, aki köszöntőjében Jézus szavaira emlékeztetett – Nagyobb szeretet senkinek sincs annál, mint aki életét adja barátaiért. Jó együtt lenni és jó segíteni is – fogalmazott a plébános.  

A hangversenyen felléptek a Miskolci Egressy Béni-Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és a Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola és EGYMI Kórházi Tagozatának tanulói. 


Source URL: https://minap.hu/cikk/gyermekek-gyermekekert-jotekonysagi-hangverseny