Egyre szebb a birkózók otthona

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 15. szombat 17:08
Várhatóan szeptemberben adják át a sportolóknak az új létesítményt. Úgy tervezik, az ünnepségen mindenki jelen lesz, akinek valaha is köze volt Diósgyőrhöz. Minden meglesz ahhoz, hogy a diósgyőri birkózás méltó helyére kerüljön – mondta Szinay Attila, a DVTK-MISI elnöke.
Fotó: Juhász Ákos

A küzdőtér négyszázharmincöt négyzetméteres lesz, ahol két nagy, verseny nagyságú szőnyeg foglal majd helyet. Ez már kisebb gyerekversenyeknek adhat otthont. Szinay Attila elmondta, számítanak arra, hogy a DVTK mögött épülő multifunkciós csarnokban akár nagyobb, nemzetközi versenyeket is megrendezhetnek. – Diósgyőr egy olyan pont lesz a közép-európai sportlétesítmények terén, amiről még sokat fognak hallani nemcsak az országon belül, hanem kívül is.

Izgalommal várják az építkezés végét. – A kivitelezővel és a megrendelővel folyamatosan kapcsolatban állunk. Ha visszatekintünk az indulásra, meg kell említenem, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma segítségével lett kiemelt egyesület az DVTK, és valósult meg a sportfinanszírozás és a létesítményfejlesztés. Feladatunk lett az is, hogy régiós központ legyünk. A Magyar Birkózó Szövetség elnöksége pozitívan beszélt a körülményekről, mikor legutóbb ellátogatott Miskolcra – mondta Szinay Attila. – Az új létesítményben újabb gyerekeket tudunk majd foglalkoztatni, és a már meglévőknek is olyan körülményeket biztosítani, hogy most már csak edzésmunkájukon és szorgalmukon múlik, hova fognak eljutni.

Az elnök beszélt a jelenlegi versenyekről. – Kocsis Ferenc most egy Európa-bajnokságon, három hét múlva pedig Botos Dominik és Szinay Csaba képviseli Magyarországot és Diósgyőrt a serdülők közül, továbbá lesznek még kiemelt nemzetközi versenyek, amik már olyan szintűek, mint egy Európa-bajnokság. Én azt hiszem, az országban kevés olyan egyesület van, ahol az utánpótlás korúak ennyi válogatotti pozíciót megszereztek. Ez mind annak szól, hogy Diósgyőrben jó munka folyik.

A régi birkózó csarnokot 1981-ben adták át, ami akkor nagyon modernnek számított, sok gyereket vonzott be – emlékezett vissza az elnök. – Aztán fejlődött a technika, elszaladtak a fenntartási költségek, és egy jóval kisebb helyen húztuk össze magunkat. Jelenleg egy általános iskola tornatermében edzünk. Az új birkózó otthon annyira jó adottságokkal rendelkezik, annyira modern, hogy állítom, ilyen még nem volt a diósgyőri birkózás történetében. Azt gondolom, ez lendületet ad nemcsak Diósgyőrnek és Miskolcnak, hanem az egész régiónak – mondta Szinay Attila.


Source URL: https://minap.hu/cikk/egyre-szebb-birkozok-otthona