Miskolcról Azerbajdzsánba – ifjúsági olimpikonok lehetnek

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 05. péntek 09:12
Három fiatal miskolci sportoló képviselheti a várost és Magyarországot az Azerbajdzsánban kezdődő Európai Ifjúsági Olimpián. Tóth Anna 100 méter gátfutásban, Kriza Anna és Sáfrány Péter pedig judoban indul. A fiatal sportolók örülnek a lehetőségnek, és mint mondták, mindent megtesznek a lehető legjobb eredményért.
Fotó: Juhász Ákos

Hétvégén, hazai pályán léphetett rekortánra Tóth Anna, a Miskolci Sportiskola fiatal atlétája. 100 m-es gátfutásban a dobogó legfelső fokára küzdötte fel magát. Kiemelkedő időeredményével kivívta a csapattagságot az Európai Ifjúsági Olimpiai fesztiválra. – Én úgy érzem, nekem ez egy ajándék, sohasem tekintettem tehernek, hogy nekem ide ki kell jutnom. Mindig is úgy voltam vele, hogy ha ide kijutok, akkor ezt élvezni fogom, és örömmel fogok versenyezni – mondta az MVSI sportolója.

Tóth Annán kívül két judos fiatal utazik még Azerbajdzsánba. Kriza Anna 48 kg-ban, Sáfrány Péter pedig 81 kg-ban indul a versenyen. – Idén Teplicében, az Európa kupán második lettem, Kolozsváron szintén egy Európa kupán harmadik, és ezzel kvalifikáltam magam az Európa-bajnokságra, az EYOF-ra és a vb-re – magyarázta Kriza Anna.

Sáfrány Péter elmondta, két éve célul tűzte ki, hogy kijut a rangos megmérettetésre. – Boldog vagyok, hogy mehetek az EYOF-ra és képviselhetem Magyarországot. Ez egy nagy megtiszteltetés, örülök, hogy sikerült kvalifikálnom magam.

Tigyi József a sajtótájékoztatón elmondta, mindhárom fiatal sportoló hatalmas kihívásokat teljesített. – Eleve az, hogy valaki egy olimpiai eseményre kvalifikálja magát, egy óriási eredmény. Hatalmas munka áll mögötte, és nagyon örülünk, hogy atlétika sportágban a győri EYOF után újból van résztvevőnk – hangsúlyozta az MVSI atlétikai szakosztályának vezetője.

A három miskolci fiatalon kívül 85 sportoló képviseli Magyarországot a versenyen. Illyés Miklós, a Miskolci Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezetője bízik abban, hogy versenyzőik sikeresen fognak szerepelni. – Azerbajdzsánban, Bakuban rendezik az ifjúsági olimpiai fesztivált, a magyar csapat július 19-én utazik oda.

Az Európai Ifjúsági Olimpia július 21-én kezdődik és 27-ig tart.


Source URL: https://minap.hu/cikk/miskolcrol-azerbajdzsanba-ifjusagi-olimpikonok-lehetnek