Így örömzenéltek a közönség örömére is

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 02. péntek 16:02
The Journey Continues Tour néven szerveztek turnét, aminek egyik állomása Miskolc volt csütörtökön. Újra városunkban léptek fel a Djabe tagjai a Genesis egykori gitárosával, Steve Hackett-tel, az Ady Endre Művelődési Házban. Legutóbb 2017-ben jártak itt.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

Jazz, egy kis magyar és világzene és egy világsztár – Miskolcon koncertezett a Djabe Steve Hackett-tel az oldalán. Az együttes idén is a Genesis gitárosával indult turnéra. Közös munkájuk eddig hat albumot hozott. Miskolci koncertjükre a Szardínia szigetén rögzített különleges albumukból is hoztak pár számot.

Steve Hackett, brit gitáros és dalszerző húsz éve került kapcsolatba a magyar zenekarral. Eddig hat közös albumuk jelent meg. tizenegy éve pedig minden évben egy-két hetet együtt töltenek, egy közös turné erejéig. – Bejártuk a világot, de Magyarország mindig is egy találkozási pont marad, ahol a sokféle kultúrából érkezett zenész megfordul. Találkoztam már itt Azerbajdzsánból, Afrikából, az Egyesült Államokból, Angliából érkezett emberekkel is. Ez a multikulturális érzés, ez a hangulat is jelentősen meghatározta a zenénket – nyilatkozott Steve Hackett.

A Djabe zenéjét sokan fúziós jazzként aposztrofálják. Ezúttal pár szám legutóbbi albumukról is felcsendült, ami különleges körülmények között, Szardínia szigetén, pusztán improvizálásból született. A zenekar húsz év alatt negyvenkét országban járt. Külföldön zenéjük talán még ismertebb, mint itthon. A zenekar vezetője elárulta, hogy az Egyesült Államokban gyakran az utcán is leszólítják őket. – Vannak persze helyek, ahol még nem jártunk, oda szeretnénk eljutni, de nagyszerű dolognak tartjuk, hogy a zenénkkel nemcsak az országhatárokon belülre jutunk el, hanem a világ minden tájára – mondta Égerházi Attila.

A turné Budapest és Csehország után folytatódott Miskolcon. A Djabe következő albuma télen jelenik meg.


Source URL: https://minap.hu/cikk/igy-oromzeneltek-kozonseg-oromere