Regionális polgárőr napot tartottak Arnóton

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 04. vasárnap 10:19
Szombaton tartották az első Borsod megyei Regionális Polgárőr Napot Arnóton, ahol a megye 5400 polgárőrének munkáját méltatták. Ez a nap a kölcsönös ismerkedésről, tapasztalatszerzésről és feltöltődésről szólt. A legjobbakat ki is tüntették.
Mocsári László képgalériája!

Arnóton 25 polgárőr dolgozik. Arnót polgármestere, Üveges István kiemelte: a közbiztonság kérdéskörében a polgárőrség egy megkerülhetetlen szervezet, hiszen helyben vannak, ismerik a helyi viszonyokat. – Büszkék vagyunk arra, hogy úgy végzik szolgálatukat, hogy Arnót a Felsőzsolcai Őrsparancsnokság köréhez tartozó települések közül a legjobbak között van.

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a Miskolc Televíziónak elmondta, 2010-ben, amikor megkezdte a Fidesz-Kdnp munkáját, legfontosabb célkitűzése volt a közbiztonság javítása. „Mára a biztonságunk erősebbé vált, és a biztonságérzetünk is sokkal jobb.” Mint mondta, számítanak a polgárőrök munkájára a jövőben is, hiszen nélkülük nem élhetnénk ilyen biztonságban.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke kiemelte, a Borsod megyei polgárőrök nagyon sikeresen működnek. 5400 polgárőr van a megye 210 egyesületében. „Borsod a polgárőrség fellegvára, hiszen az egyik legerősebb megye, és a legjobb polgárőrsűrűséggel rendelkeznek” – hangsúlyozta ki, hozzátéve: 900 ezer szolgálati órát teljesítenek évente.

Mint mondta, a polgárőrök alaptevékenysége a közterületi járőrszolgálat, figyelőszolgálat és jelzőőri tevékenység, de ezt már ki is nőtte a szervezet. Újabb és újabb tagozatok jönnek létre szakosodás következtében: – Kiemelném a lovas tagozatot: 900 lóval rendelkezik a magyar polgárőrség, és 1100 lovas polgárőrrel. De a határvédelemben is részt vesznek a polgárőreink és az illegális migráció kezelésében is. 1500 olyan polgárőr van, akik közvetlenül védik Magyarország határát – hangoztatta.

Mocsári László képgalériája!

A rendőrség is partnerként kezeli a polgárőrséget, és nemcsak szakmailag instruálja, hanem technikai eszközökkel is ellátja, segíti munkájukat. Augusztus 30-án az Országos Rendőr-főkapitány 150 gépjárművet fog átadni a polgárőrségnek, amiből legalább 10 darab borsodba érkezik.


Source URL: https://minap.hu/cikk/regionalis-polgaror-napot-tartottak-arnoton