Civilek és függetlenek: Új Lendület Miskolcért

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 16. péntek 13:28
Új Lendület Miskolcért néven egy új mozgalom is indít polgármesterjelöltet és képviselőjelölteket a választáson. Polgármesterjelöltjük arról beszélt, hogy Miskolc mind a 19 választókerületben indulnak, jelöltjeik pedig egyetlen politikai irányzathoz és egyetlen politikai párthoz sem kötődnek, vagyis függetlenek és civilek.
Fotó: Parai Roland

- Ezt az egyesületet és a belőle felépülő mozgalmat valójában az az elképzelés hívta életre, hogy szerintünk a mai miskolci politikai palettán Igenis helye van egy olyan kezdeményezésnek, amelynek valamennyi résztvevője - mind az egyesületi oldalon, mind a képviselőjelöltek oldalán - csak civilekből áll – kezdte bemutatkozó sajtótájékoztatóját Kopcsó Gábor, az Új Lendület Miskolcért polgármesterjelöltje. - Valamennyien elmondhatjuk magunkról, hogy bár különböző területeken dolgozunk, mindannyian sikeres emberek vagyunk és korábban egyetlen politikai irányzathoz és egyetlen politikai párthoz sem kötődtünk. Az Új lendület Miskolcért mind a 19 választókerületben indít önkormányzati jelöltet, akik kivétel nélkül civilek és függetlenek – hangsúlyozta Kopcsó Gábor.

- Miskolcon van egy domináns politikai erő és formálódik egy összellenzéki politikai erő, mi pedig úgy érezzük, hogy ezen két erő mellett egy ilyen típusú civil mozgalomnak, civil kezdeményezésnek is van helye a politikai palettán. Az elmúlt harminc évben Miskolcon jobb és baloldali pártok időarányosan, körülbelül ugyanolyan mértékben vettek részt a város vezetésében. Tehát amit most élünk, kimondhatjuk, hogy egy közös munka eredménye, vagyis nem szeretnénk azt mondani, hogy semmi nem történt a városban az elmúlt harminc évben.

- Az a célunk, hogy Miskolc városában intenzíven jelenlévő kreatív erőt és kreatív gondolkodást megpróbáljuk összefogni. Kopcsó Gábor polgármesterjelölt beszélt a mozgalom programjáról is. - Öt alappontban összefoglalva az Új Lendület Miskolcért úgy érzi, hogy új lendületet kell adni a fiataloknak, új lendületet kell adni Miskolcon a béreknek, az élhető városnak, a közbiztonságnak és a városfejlesztésnek. Mi azt szeretnénk, hogy azok a folyamatok, amiket elindultak a városban, valóban nagyobb lendületet kapnának – mondta Kopcsó Gábor.

Kriza Ákosnak jó egészséget és mielőbbi gyógyulást kívánt. Ugyanakkor kiemelte, hogy semmilyen módon nem szeretnének belekerülni a mai, politikai csatározásokba. – Szeretnénk távol maradni mindenféle sárdobálástól, tennénk a dolgunkat, mert az idő, ami rendelkezésünkre áll meglehetősen szűk, de azt gondolom, hogy nyugodt szívvel mondhatom, megpróbáljuk ebből a maximumot kihozni.

 


Source URL: https://minap.hu/cikk/civilek-es-fuggetlenek-uj-lendulet-miskolcert