„Becsületes, dolgozó emberek” alkotják a Munkáspárt miskolci csapatát

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. augusztus 22. csütörtök 13:44
A Munkáspárt is állít polgármesterjelöltet Miskolcon – ezt a borsodi megyeszékhelyen augusztus 20-a kapcsán megtartott országos megemlékezésen jelentette be Thürmer Gyula elnök.

Fülöp József Istvánnét, a miskolci és a megyei szervezet elnökét indítja a polgármesteri pozícióért a Magyar Munkáspárt. Thürmer Gyula azzal ajánlotta a választók figyelmébe a jelöltjeiket, hogy „Miskolcon egy kiváló csapat indul a választáson”. – Jól ismerem, és becsülöm őket; a tisztességüket, az elkötelezettségüket, a kitartásukat. Nagyszerű vezető áll a miskolci, és egyben borsodi szervezet élén, aki egy remek polgármesteri programot dolgozott ki – hangoztatta az elnök, kiemelve abból egyebek mellett azt, hogy a párt Miskolcon is felvállalja a kispénzből élők, valamint a helyi kis- és középvállalkozók képviseletét. – Fontos programelem továbbá a lét- és közbiztonság további erősítése, és hogy élhető várost szeretnénk – sorolta.

A munkáspárti elnök kifejtette azt is, hogy egy olyan világról álmodnak, ahol nem a pénz számít, hanem az emberek a legfontosabbak. Véleménye szerint a liberális gazdaságpolitika mindent a piacra bízott, az egészségügytől az oktatásig. – Ma ugyan épülnek városaink, az ország korszerűbbé vált, azonban az államszervezés mostani formájában sem szünteti meg az alapvető problémát: azt fejlesztik, ami a tőkének hasznot hoz – idézte fel a jól ismert szocialista toposzt Thürmer Gyula.

Hangsúlyozta tehát: a Munkáspárt olyan önkormányzatokat szeretne, amelyek az emberekért vannak, segíteni akarnak, és ahol az állampolgárok részesei a döntéseknek, tudnak arról, mi történik a településen, valamint ahol kikérik a véleményüket, és érdemben válaszolnak is rá. – Olyan polgármesterek és képviselők kellenek, akik valóban a nép érdekeit képviselik és érvényesítik, és akik a nép szolgálatának tekintik ezt a munkát – hangoztatta az országos elnök.

Hangsúlyozta végül: emberibbé akarják tenni a politikai életet, többet adnának az embereknek, és segítenék a magyar nemzet fennmaradását. – Mint az egyetlen baloldali, nemzeti és ellenzéki pártnak, ez a dolgunk – mondta el Thürmer Gyula.

– Mi nem lopunk, mi nem csalunk, mi nem korrumpálódtunk – nyitotta beszédét a Munkáspárt miskolci polgármesterjelöltje. Fülöp József Istvánné politikai ellenfeleiknek üzente: csak a programok mentén hajlandóak vitázni, „semmilyen parttalan, egymást lejárató vitában nem veszünk részt” – szólt elsősorban a személyét közösségi oldalakon támadó, ellenzéki, Rokker Zsoltiként is ismert Erdei Sándornak.

Hozzátette: konstruktív ellenzék kívánnak lenni a miskolci önkormányzatban. – Minden jelöltünk becsületes, dolgozó ember; mindenünk, amink van, kétkezi munkával szereztük meg. A jelöltjeink között minden korosztály megtalálható – mondta el Fülöp József Istvánné, hozzáfűzve: minden miskolciért dolgoznának, „nem teszünk különbséget a faji, etnikai, vallási felekezetű polgárok között”. – Mi az embert nézzük, és az általa elvégzett munkát – szögezte le a polgármesterjelölt, aki megköszönte az országos elnöknek a bizalmat.

A Magyar Munkáspárt miskolci polgármesterjelöltje: Fülöp József Istvánné

A Magyar Munkáspárt miskolci képviselőjelöltjei:

01. Kilián Béla
02. Sebestyén Lászlóné
03. Orosz Imre Tibor
04. Tóth Marianna
05. Magyar József
06. Bogsch Tibor Jenőné
07. Magyarné Répási Judit
08. Répási János
09. id. Kilián Béla
10. Szűcs Lajos
11. Fülöp József István
12. Oláh Emese
13. Piplák Albertné
14. Ronyecz Zoltán József
15. Fülöp József Istvánné
16. Németh Attila
17. Kiss Márton
18. Szilágyi Károly
19. Tanács Józsefné.


Source URL: https://minap.hu/cikk/becsuletes-dolgozo-emberek-alkotjak-munkaspart-miskolci-csapatat