Megnyitotta kapuit Miskolc első nemzetközi magániskolája

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 30. péntek 15:01
Átadták Miskolc első magániskoláját, az Avalon International Schoolt, amelyet néhány nap múlva már a gyerekek is birtokba vehetnek. A cambridge-i rendszerű iskolát a HELL cégcsoport által támogatott Avalon Nemzetközi Iskola Alapítvány működteti.
Képgaléria! Fotó: Végh Csaba

Az Avalon International Schoollal a mai napon Miskolc – London, Párizs és New York után – csatlakozott azon világvárosokhoz, amelyek ilyen iskolával büszkélkedhetnek. Az iskola új színfolt és nemzetközi szinten is vonzó intézmény Miskolc nevelési és oktatási palettáján. Az óvoda és az iskola épülete, illetve felszerelése is tükrözi az iskola által képviselt értékeket, amely megfelel a 21. század módszertani, esztétikai és technikai elvárásainak.

Az avató ünnepségen Alakszai Zoltán jegyző elmondta, Miskolcon a befektetésösztönzés és a befektetőbarát környezet kialakítása már az elmúlt években is kiemelt figyelmet élvezett. – Ennek köszönhetően számos olyan beruházó, befektető érkezett Miskolcra, aki új munkahelyeket teremtett, ezzel hozzájárulva Miskolc gazdaságának fejlődéséhez. Ez az iskola pedig lehetőséget ad arra, hogy az ezen cégek miatt ide költöző új munkavállalók családjai is megfelelő körülmények között tudjanak tanulni – mondta a jegyző.

– Ez az iskola egy teljesen új látásmódot hoz Miskolc oktatási rendszerébe, annak ellenére is, hogy léteznek már két tanítási nyelvű iskoláink. Egy bevált, több százéves hagyománnyal rendelkező módszerről van szó. Városunkban számtalan tehetséges gyermek tanul napjainkban is, így a városvezetés szeretné lehetővé tenni a jövőben, hogy azon gyerekek is csatlakozhassanak ehhez az újszerű oktatási programhoz, akiknek a családja ezt most még nem tudná finanszírozni – fogalmazott.

Az építkezés márciusban kezdődött, maga az épület csaknem 5000 négyzetméter alapterületű. A környezetvédelem fontos szempont volt az épület tervezésekor, ennek eredményeképpen 50 kWatt teljesítményű napelem gondoskodik a megfelelő energiaellátásról. Az intézmény saját főzőkonyhával rendelkezik, nagy hangsúlyt fektetve az egészséges és változatos étkezés biztosítására. Az óvodai részleg külön egységet képez két csoportszobájával, kinti tantermével, tornaszobájával, fejlesztő termével, valamint a folyosón található játszószigetével.

A diákok kilenc tanteremben, illetve speciális szaktermekben – többek között zeneterem, zeneszobák, számítástechnika terem, fejlesztő tanterem – tanulhatnak. Az iskola rendelkezik továbbá természettudományi laborral, hang- és világítástechnikával felszerelt színházteremmel, valamint speciális képzőművészeti asztalokból álló képzőművészeti teremmel, az udvaron pedig külső tantermeket és tanulószigeteket alakítottak ki.

A diákok számos sportágat kipróbálhatnak, erre nyújt lehetőséget a szabályos kosárlabdapálya méretű tornaterem és a gumibevonatos burkolattal ellátott, szabadtéri, szabályos méretű kézilabdapálya. Hatalmas játszótér található az udvaron, továbbá a gyerekek kertészkedés közben közelebbről is megismerkedhetnek a természettel, miközben a magaságyásokba virágokat ültetnek, vagy zöldségeket termesztenek. Mind a tantermekben, mind az óvodai csoportszobákban okostábla található, az elsős diákok pedig tabletet kapnak a tanulás és tanítás elősegítése érdekében.

Az oktatást tekintve a magánintézmény az óvodában a National Day Nurseries Association (NDNA) nevelési programja, míg az általános iskolában a Cambridge Assessment International Education pedagógiai programja alapján működik.

Mind az óvodában, mind az iskolában brit anyanyelvű, valamint angolul kiválóan beszélő magyar pedagógusokkal indul az első tanév. A két óvodai csoportban és egy elsős osztályban, csoportonként 12-15 gyermek tanul majd, azaz idén összesen 40 tanuló kezdi meg itt tanulmányait.

– Az Avalon International School létrehozása a társadalmi felelősségvállalás fontos lépcsője, amely új gazdasági potenciált és fejlődési lehetőséget teremt a régió és városunk számára. Bízunk benne, hogy az iskola megnyitása olyan új szakembereket és befektetőket vonz városunkba, akik korábban a családjuk miatt nem vállalták a költözést – tette hozzá Tóth Róbert, az Avalon Center Kft. ügyvezetője, az Alapítvány kuratóriumának elnöke. – Ez az új társadalmi szerepvállalási forma a jövőbe mutat, és reményeink szerint példaként fog majd szolgálni a többi, hasonló helyzetben lévő gazdasági szereplőnek is. Mert hiszünk abban, hogy a jövőnk biztonsága a következő generációkban van.

– Tanulóinkat a Cambridge-i rendszer alapjaként szolgáló hármas egységgel szeretnénk felkészíteni: az életre, amelyben megmarad a tanulás iránti vágy; készségeik fejlesztésével, amely képességeik kiterjesztésével és inspirációjukkal jár; és egy olyan hasznosítható tudás megszerzésével, amely tartalmazza az egységben való gondolkodás képességét is – mondta el Oláh Tünde, az Avalon International School igazgatója.

A cégcsoportnak nem ez az első beruházásösztönző lépése a régióban. A 2015-ben megnyitott Avalon Park ötcsillagos szálloda és étterem mellett elkészültek és engedélyezésre várnak az „A” kategóriás irodaház, az Avalon Business Center tervei is.


Source URL: https://minap.hu/cikk/megnyitotta-kapuit-miskolc-elso-nemzetkozi-maganiskolaja