Angyalbőrben érkezett az adomány a GYEK-be

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 02. hétfő 12:26
Rövid időn belül másodszor segítettek katonák a központi kórház gyermekein. Most a Magyar Honvédség önkéntes katonái kezdtek gyűjtésbe, az ajándékokat pedig személyesen vitték el a gyermekonkológiai osztály betegeinek.
Fotók: Végh Csaba

A Magyar Honvédség önkéntes tartalékosai által összegyűjtött rengeteg adomány mindössze egy hónap alatt gyűlt össze, amihez több mint 200 katona fogott össze, hogy mosolyt csaljanak a gyermekek arcára.

– Nagyon sok készségfejlesztő játékot, ügyességi játékot, ruházati cikkeket hoztunk, ezen belül nyilván szelektálva a kisfiúknak, kislányoknak – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Molnár Sándor százados.

Izgatottan bontogatták a gyerekek a katonáktól kapott ajándékokat. A gyűjtést az egyik önkéntes tartalékos katona kezdeményezte.

Nagy Barbara Erika őrmester elmondta, már tavaly civilként, függetlenül a honvédségtől szervezett egy hasonló gyűjtést. – Akkor gondoltuk úgy a párommal, hogy milyen jó lenne ezt az egészet katonaruhába végrehajtani, hiszen ez az egész ÖTT-s állománynak a munkája arról szól, hogy segítsünk és ezért gondoltuk, hogy itt a gyermek onkológián van a legnagyobb szükség a segítségre – fogalmazott.

A Magyar honvédség idén másodszor segítette a gyermekosztályt.

„Fontosnak gondolom, hogy különböző közintézmények, illetve közfeladatot ellátó intézmények támogassák egymást és ebben az évben a honvédség immáron másodszor támogat minket.” – emelte ki Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója.

Mint mondta, először egy másik alakulat volt az, aki a gyermekegészségügyi központban építészeti munkákat végzett. Kórtermeket újítottak fel, illetve udvart rendeztek, és ez most a második alkalom, amikor pedig a gyermekeknek hoztak játékokat.

A katonák azt tervezik, hamarosan újabb gyűjtést szerveznek, hogy a kórház más osztályain fekvő gyerekek arcára is mosolyt csalhassanak.


Source URL: https://minap.hu/cikk/angyalborben-erkezett-az-adomany-gyek-be