Diósgyőrben a Bayern, a Chelsea, a Juventus és a Real Madrid játékosai

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2019. október 02. szerda 16:25
Rangos eseménynek ad otthont a – 2018-ban a nemzetközi zsűri által az Év stadionjának megválasztott – DVTK Stadion. A diósgyőri aréna története első válogatott mérkőzésére készül. A magyar női labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn Diósgyőrben fogadja – a legutóbbi világbajnokságon bronzérmet szerző – Svédországot.

Női labdarúgó Eb-selejtező H-csoport, 2. forduló:

október 4., péntek (DVTK Stadion)
20:15 Magyarország - Svédország (tv.: M4 Sport)

A mieink keretébe meghívót kapott a DVTK saját nevelésű játékosa, Boros Kinga is.

Forrás: dvtk.eu

A svéd női labdarúgó-válogatott már hétfőn este megérkezett Miskolcra. A – legutóbbi világbajnokságon bronzérmet szerző – csapat jelenleg a DVTK Edzőközpontban készül a pénteki mérkőzésre.

– Két nagyon fontos mérkőzés vár ránk – nyilatkozta Peter Gerhardsson, a svéd válogatott szövetségi kapitánya a svéd szövetség hivatalos weboldalának. – Magyarország és Szlovákia is játszott Izlandon, és észrevehető, hogy két nemzet nagy lépéseket tett előre. Elég megemlíteni, hogy Jakabfi a Wolfsburgban, a Škorvánková a Bayern Münchenben játszik. Tiszteljük az ellenfeleinket, de hat pontot szeretnénk szerezni a két mérkőzésen.

A keretükben több európai topklub játékosa is helyet kapott. Linda Sembrant, a Juventus, Amanda Ilestedt, a Bayern München, Jonna Andersson és Magdalena Eriksson, a Chelsea, Hanna Glas a Paris Saint-Germain, Kosovare Asllani és Sofia Jakobsson pedig a Real Madrid játékosai.

Csütörtökön a magyar nemzeti csapat és a svédek is a DVTK Stadionban edzenek majd a pénteki Európa bajnoki selejtező előtti utolsó napon.


Source URL: https://minap.hu/cikk/diosgyorben-bayern-chelsea-juventus-es-real-madrid-jatekosai