Női kosárlabda NB I - Száz pont fölé jutott a DVTK

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2019. október 05. szombat 16:44
Az előző idényben ezüstérmes DVTK hazai pályán simán, 101-55-re verte a BEAC-ot a női kosárlabda NB I szombati játéknapjának első mérkőzésén.
Fotó: dvtk.eu

A Női kosárlabda NB I. A-csoport 2. fordulójában az Aluinvent DVTK az ELTE BEAC gárdáját fogadta, és esélyeshez méltóan 101-55-ös győzelmével itthon tartotta a két bajnoki pontot.


    Eredmény: Aluinvent DVTK-ELTE BEAC Újbuda 101-55 (25-17, 24-4, 30-15, 22-19)
   

A megszokott kezdőötösét vezényelte a pályára Cziczás Lászó, amelyik jól is kezdte a találkozót, sorrendben Morrison, Škorić és Pusztai találtak a gyűrűbe, míg a vendégek közül csak Mérész célzott pontosan (6-2). A következő periódusban akadt azonban némi gond a koncentrációval, hiszen Laklóth második triplakísérlete már a kosárban landolt, sőt, Fogg révén rövid ideig még a vezetést is megszerezték az egyetemisták (6-7). Goree egy, valamint Szűcs és a sérüléséből ezen a meccsen visszatérő Kányási Veronika két-két pontjával újra a DVTK vezetett, Laklóthnak akadt erre válasza a másik oldalon. Morrison újabb góljára Li Ameela reagált egy 2+1-essel, majd Goree villant meg (15-12). Hármasok következtek, Zele, Szabó és Kányási süllyesztett el egy-egy ilyet, majd Zele és Kiss pontjaival már tíz lett közte. A játékrész eredménye Mérész két büntetőjével alakult ki (25-17). 

A második negyedben erődemonstrációt tartott az Aluinvent DVTK. Morrison asszisztját Kányási váltotta pontokra, majd Szűcs is jól büntetőzött, az egyetemisták közül Szabó játszott különösen nagy kedvvel és eredményesen. Ekkor még senki nem sejtette, hogy a negyedben már nem fognak többször a gyűrűbe találni a fekete mezesek. A folytatásban ugyanis állva hagyta ellenfelét az Aluinvent DVTK, Morrison négy pontját még Pusztai is megfejelte egy könnyű kosárral, nem csoda, hogy a BEAC szakvezetője időt kért (35-21). Néhány pontatlan akció után Pusztai szórt egy szép tempót az alapvonalról, majd Goree tette a dolgát az ellenfél palánkja alatt, miközben jól működött a piros-fehérek védekezése, jöhetett az újabb vendég időkérés (41-21). Ez sem hatott különösebben a fővárosiakra, mert a DVTK csinált még egy 8-0-ás etapot a szünetig, így a félidőben megnyugtató diósgyőri előnyt mutatott az eredményjelző (49-21). 

A térfélcserét követően lendületben maradt a Diósgyőr, Szűcs és Kiss négy, illetve Goree duplájával, az újbudai csapatból csak szabó talált be (59-23). A folytatásban is tetszés szerint érte el pontjait a hazai csapat, a vendégek teljesen szétestek, a 25. percben Laufer törte meg vészes gólcsendjüket, de Goree ezt sem hagyta válasz nélkül és harminc pontosra duzzasztotta a különbséget (65-25). Škorić és Goree büntetivel, valamint Kiss és Kányási akciógóljaival tovább nőtt a hazai előny, nagy sokára jegyezhettünk fel újabb BEAC-pontot Mérész 2+1-esének köszönhetően. a negyed hajrájában Zele és nagy kedvvel játszó Kányási szállította a hazai pontokat, míg a vendégek részéről Laklóth igyekezett tartani a lépést velük. A negyed eredményét Fogg alakította ki a büntetőivel (79-36).

Az utolsó felvonásban is jól pörgött a DVTK, de a BEAC is felébredt. Goree és Pusztai duplája után Szabó és Skoric hintettek egy-egy hármast, majd Fogg két centergólját jegyezhettük fel (86-43). Abigail Fogg elkapta a fonalat, akivel a DVTK szerb csapatkapitánya kelt dobóversenyre (93-47). A közönség a „Százat nekik!” rigmust kezdte skandálni, és valóban már csak az volt a kérdés, hogy ez az óhaj teljesül-e. Leginkább Zele dolgozott ezen az ügyön, ő ugrasztotta talpra a drukkereket a mérkőzés végén (101-55).  

Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 2. forduló

Miskolc, Generali Aréna 800 néző. Játékvezetők: Balog György Attila, Pozsonyi László, Sallai István József.
DVTK: Medgyessy, Pusztai 8, Škorić 18/6, Goree 21, Morrison 8. Csere: Zele 17/3,  Kányási 13/3, Szűcs R. 8, Kiss A. 8, Frindt. Vezetőedző: Cziczás László.
BEAC: Li 4, Benke, Mérész 7, Laklóth 10/6, Fogg 12. Csere: Laufer 4, Tóth D., Gocsmann, György, Szabó II. D. 18/12, Vincze V., Dénes. Edző: Balogh Judit.

Edzői értékelések

Cziczás László: - Nagyon nehéz sorozat előtt állunk, ez nagy kihívás lesz számunkra. Olyan játékosok is több szerepet kaptak, akik kevesebb szerpet kaptak. Több-kevesebb sikerrel a feladataikat meg tudták valósítani. Kötelező győzelmet arattunk, komolyan vettük a találkozót. 

Balogh Judit: - Ami a fejemben van, azt nem osztanám meg. Nem erre számítottunk. A csapat nevében inkább nagyon sok boldogságot kívánok csapatunk gyúrójának az ezekben a percekben is zajló esküvőjéhez. 

 

Az Aluinvent DVTK legközelebb idegenben lép pályára a bajnokság 3. fordulójában. Az UNI Győr Mély Út elleni mérkőzés szerdán 19.45-kor kezdődik a Rába-parti városban.


Source URL: https://minap.hu/cikk/noi-kosarlabda-nb-i-szaz-pont-fole-jutott-dvtk