Buszsofőröket toboroz az MVK

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 22. péntek 15:41
Autóbusz-vezetői állásba keres jelentkezőket a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. A cég toborzót is tart november 28-án – közölte portálunkkal a városháza.

Az MVK mindent eszközt bevet a hiányzó buszsofőrök pótlására. Jelenleg 40 főre lenne szükségük, ezért részmunkaidőben rendőröket és mentősöket is foglalkoztatnak, és saját kollégáik közül is sokakat átirányítottak a buszokhoz. A toborzás és a képzés folyamatos, november 28-án a Görgey házba várják a jelentkezőket.

Az MVK 150 járművel rendelkezik, a cég zökkenőmentes működéséhez 300 sofőrre lenne szükség – a rendszerből jelenleg 40 fő hiányzik. Országos, sőt európai probléma, hogy kevés a buszsofőr. A szakma szerint egyrészt azért, mert maga a képzés költséges és időigényes, másrészt pedig sokan inkább átmentek kamiont vezetni.

Az MVK tájékoztatása szerint egy kezdő buszsofőr ma nettó 220-250 ezer forintot kap, ehhez jönnek a prémiumok. A cég az elmúlt három évben több mint 40 százalékkal emelte a béreket. Demeter Péter vezérigazgató hangsúlyozta, azon vannak, hogy ez még följebb menjen, illetve még inkább egyensúlyban legyenek a bérek.

A sofőrhiány megoldásához mindent bevetnek – szeptember óta a munkaügyi központtal közös képzést indítottak, azóta 20 új jelentkező került be a rendszerbe, és más helyekről is vesznek kölcsön sofőröket.

– 18-20 kollégát vezényeltünk át a buszokra, illetve egy olyan közel 50 fős, részmunkaidős állományt foglalkoztatunk: mentősök, rendőrök, tehát más szakmában főállású dolgozók és a szabadidejükben eljönnek és nálunk dolgoznak – részletezte Demeter Péter. A vezérigazgató azt is mondta, hogy a sofőrhiányra hosszú távú megoldást jelentene, ha ismét lehetne D kategóriás jogosítványt szerezni a C  megszerzése nélkül. Szerinte ez országos szinten is megoldaná a problémát, és több nő is jelentkezne buszsofőrnek. Az azonnali intézkedéseket pedig Veres Pál polgármester is szorgalmazta.

November 28-án, csütörtökön reggel 9 órától a Görgey Artúr utca 4. szám alatti Görgey Házban tart majd toborzó napot a Miskolci Foglalkoztatási Paktum és az MVK Zrt. A cég egy CNG busszal települ majd ki.

Olyanokat várnak, akik lehetőleg „D", de minimum „B” kategóriás jogosítvánnyal rendelkeznek, érvényes PÁV II. alkalmassági vizsgával, GKI kártyával (amely megszerezhető 1 éves tanulmányi szerződéssel).

A cég segít a „D" kategóriás vezetői engedély, illet a GKI-kártya megszerzésében (tanulmányi szerződéssel). Mindezért a munkáltató hosszú távú munkalehetőséget kínál egy stabil háttérrel rendelkező nagyvállalatnál, 1.230 – 1.300 forint/órás alapbért (bejelentetten) a tanfolyamok sikeres elvégzését követően, bérpótlékokot, juttatásokat, cafetériát. És ami szintén nem elhanyagolható: ingyenes utazást az MVK járatain a munkavállaló, a házastársa, valamint a velük élő iskolás gyermekek részére is.

Személyes tájékozódási és akár jelentkezési lehetőség az MVK és a Miskolci Foglalkoztatási Paktum közös toborzó napján november 28-án, csütörtökön 9 órától a Görgey Házban (Görgey Artúr u. 4).

Jelentkezés céljával az önéletrajzot a mhhrpalyazat@miskolcholding.hu  e-mail címre várják.


Source URL: https://minap.hu/cikk/buszsoforoket-toboroz-az-mvk