A legnagyobb adventi koszorú Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 22. péntek 13:35
Meghitt hangulat, ünnepi gondolatok, közös élmények és egy csipet „varázslat” vár mindenkit a Diósgyőri várnál, az adventi hétvégéken. A vár bástyái az adventi koszorú négy gyertyáját jelképezik majd - ilyenkor a megvilágítás is eltér a megszokottól - ünnepi fényfestés jelzi az idő múlását. A látványos tűzeffektek pedig mindenkit ámulatba ejtenek.
Fotó: Baranzó Péter

A karácsonyra való készülődés hangulatában a közös várakozás helyszínévé változik a Lovagi Tornák Tere előtt található vásártér. A hatalmas adventi koszorún hétről hétre újabb gyertya árasztja fényét és minden hétvégén más iskola diákjai ajándékozzák meg műsorukkal a közönséget. Mikolai Vince atya ünnepi gondolatai abban is segítenek, hogy ne csak környezetünket, de a lelkünket is díszbe öltöztessük az adventi időszakban.

A vásártér egy kis ékszerdobozzá változik. Azok, akik kilátogatnak, megcsodálhatják a fényfestést és az épületvetítéseket is. A Diósgyőri vár bástyái fényárban úsznak majd. A speciális tűzeffektek pedig a karácsony közeledtét is mutatják. Az év legszebb szakaszában legyen együtt a család! December 1-én, 8-án, 15-én és 22-én, 17 órától az ünnepre való készülődés bensőséges hangulatában várnak mindenkit. A rendezvény ingyenes.


Source URL: https://minap.hu/cikk/legnagyobb-adventi-koszoru-miskolcon