Ugrás a tartalomra

A Népkertért tartanak előadásokat híres futók

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 23. csütörtök 15:46
Azért, hogy a Népkertben lehessen futókör, illetve megújulhasson a belváros legszebb parkja, egy programsorozatot terveznek a Vigadóba és környékére. A szervezők sajtótájékoztatón mondták el a részleteket.
Fotó: Mocsári László

Évről évre próbálnak tenni a Népkert fejlesztéséért. A Népkerti Vigadó tulajdonosa, Barkóczi István már geodéziai felmérést is kért. – Nagyon örülök egy újabb olyan programnak, ami ennek a gyönyörű belvárosi parknak tovább emeli a hírnevét. Régóta azon dolgozunk, hogy visszahozzuk az embereket a Népkertbe, úgyhogy tervezünk további lépéseket is. Fontos, hogy legyenek itt családi programok, egyéni sportprogramok és most ez a legújabb, úgynevezett Népkerti Aktív nevű programsorozat, ami különleges sportolókról szól majd – mondta el Barkóczi István.

Az ötlet Montvai Zsoltban fogalmazódott meg. – Sokszor jövök futni a Népkertbe, és azt tapasztaltam, hogy sötétedés után már bukdácsol az ember. Szeretném, ha a terület fényárban úszna és lenne rajta egy akár rekortán pálya – mondta a Budapest Sportiroda (BSI) futónagykövete.

Forrás: index.hu

A programelemek között szerepel olyan híres futók előadása, mint Rakonczay Gábor, Lubics Szilvia és Szőnyi Ferenc, aki 2019-ben a világon egyedüliként másodszor is teljesítette a Mexikóban tartott hússzoros ironman versenyt. Az ultrafutó február 14-én, pénteken este 6 órától tart élménybeszámolót egy talkshow-n a Népkerti Vigadóban.

További programelem ugyanezen a napon egy VIP-vacsora Szőnyi Ferenccel, majd másnap maga a közös futás a sportolóval. Ez utóbbi két alkalommal is lesz: az egyikre kisorsolják azt a tizenöt szerencsés regisztrálót, aki egy hosszabb távot futhat vele (ez 15-én reggel 8 órakor kezdődik), a másik közös futás pedig délelőtt 11 órakor kezdődik a Népkertben. Regisztrálni a montvai71@gmail.com-on lehet, jegyeket venni pedig a City Hotel recepcióján.

Fotó: Mocsári László

A havi egy alkalommal jelentkező programsorozat támogatója a Népkerti Asztaltársaság. Kiss László elmondta, a futókör kiemelt témája a társaságnak. – Tavaly májusban volt családi futóverseny, ezt idén is szeretnénk megtartani a Népkerti Aktív programokhoz kapcsolódva, akár egy avasi etappal – mondta a társaság titkára, aki hozzátette, az Émász felkarolja a világítás felújítását, valamint szeretnének új felületet a futóknak a mostani járda helyett, amin jelenleg használhatatlan, összetöredezett szakaszok is vannak.

(Kinti képünk forrása: roadster.hu)

További hírek

Olvasnivaló