Ugrás a tartalomra

Szórakoztat és alliterál: a Furmint Február

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 31. péntek 13:45
Elérkezett az idő, hogy újra megrendezzék a minőségi borokat felvonultató rendezvényt a városháza dísztermében, jövő pénteken, azaz 7-én délután 5-től este 11 óráig. A program nemcsak a kikapcsolódásra fókuszál, hanem a résztvevők ismeretet gyűjthetnek a megye borászairól is.
Korábbi felvétel

Hány olyan rendezvény van, ahova befizetünk egy bizonyos összeget, és korlátlanul fogyaszthatunk a kínált borokból? Ez az! A Furmint Februárt Budapesten találták ki tizenegy évvel ezelőtt. Erről Sándor Zsolt beszélt sajtótájékoztatón, aki a Miskolci Borklub Egyesület elnöke. – Négy évvel ezelőtt ez volt az első nagyszabású programja a szervezetünknek. Az ötletgazdák azért a furmintot választották, mert egyrészt ez a szőlőfajta a legnépszerűbb ma Magyarországon, másrészt pedig alliterál a februárral.

furmint_február_sajtótájékoztató

A szervezők egyike, Czikora Ágnes elmondta, az évente egyszer jelentkező esemény célja változatlan. – A minőségi borok népszerűsítésére fókuszál a program és egyben a találkozás lehetőségét is kínálja a borászok és a fogyasztók között. Idén mintegy százféle nedű kerül terítékre egy térben – hangsúlyozta a BluePixel Kommunikációs és Produkciós Iroda ügyvezetője.

furmint_február_sajtótájékoztató

Február 7-én több mint negyven borászat képviselője jelenik majd meg a városháza dísztermében. A teljesség igénye nélkül itt lesz a Sanzon Tokaj, a Budaházy pincészet, a Disznókő borok és az Árvay Családi Pincészet, amelyiktől Árvay János örömét fejezte ki, hogy Miskolcra is elhozhatják kincseiket. – Szerte az országba szívesen megyünk. Akkor dolgozunk jól, ha mikor a vásárlóink felbontanak egy palack bort, akkor azt gondolják, milyen csoda van benne és jókedvük lesz tőle.

furmint_február_sajtótájékoztató

A rendezvény kuriózuma, hogy borkorcsolyákkal megjelenik a Gasztro Klaszter Miskolc. Veres László, a hat éttermet tömörítő szerveződés képviselője szerint a vendéglátó egységeknek ki kell jönni a közönség közé. – Ezen a közösségi programon a minőségi italok mellett nagyon fontosnak tartjuk a minőségi ételeket is. A klaszter két éve alakult meg, tehát már azóta részt vettünk mindegyik Furmint Februáron. Idén sós és édes falatokkal egyaránt készülünk.

furmint_február_sajtótájékoztató

A találkozón bemutatkozik a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének társadalmi vállalkozása. – A Tű, Cérna, Szeretet Varroda augusztustól működik, tizennyolc új munkahelyet teremtettünk. Főként megváltozott munkaképességűek készítenek munkaruhát és gyermekeknek kiegészítőket, most pedig kreatív bortasakokat és táskákat kínálunk majd – tájékoztatott Grubert Roland szervezeti igazgató.

furmint_február_sajtótájékoztató

Jegyrendelés itt lehetséges, további információ itt olvasható.

További hírek

Olvasnivaló