Ugrás a tartalomra

Nem tartanak istentiszteletet az evangélikusok

mti.hu
Utoljára módosítva
2020. március 14. szombat 20:30
A Magyarországi Evangélikus Egyház püspökei azt tanácsolják az egyházközségeknek, hogy a koronavírus-járvány miatt hétfőtől ne tartsanak istentiszteletet.

Szombati körlevelükben azt írták: gyülekezeti tagjaik - különösen a leginkább kiszolgáltatott idősek - iránti felelősségük és a magyar társadalom többi csoportjával való szolidaritás jegyében "nehéz szívvel, de nyomatékosan" tanácsolják: ne tartsanak gyülekezeti alkalmakat legalább virágvasárnapig.

Javasolják továbbá, hogy "a temetésekre is csak szűk körben kerüljön sor". A püspökök hozzátették: elfogadják azon egyházközségek döntését, amelyek már most vasárnap sem tartanak istentiszteletet, a többi gyülekezettől pedig azt kérik, hogy ne legyen úrvacsoraosztás, kézfogás, a hívek lehetőleg két méter távolságban legyenek egymástól, és a létszám ne haladja meg a kormány által meghatározott száz embert.

Kitértek arra: a lelkészektől változatlanul azt kérik, hogy "lelkigondozó odaadással figyeljenek a hívekre, különösen az idősekre, a betegekre és az egyedül élőkre. Éljenek az online közvetítés vagy akár a hagyományos média (pl. leírt igehirdetések) eszközeivel".

Felszólították a gyülekezeteket: figyeljenek arra, hol tudnak a rászorulóknak segíteni bevásárlásban, postai vagy gyógyszertári ügyintézésben és hasonlókban. Ugyanakkor azt is kérték, hogy vegyék nagyon komolyan a kormány utasításait a személyes kapcsolatok elkerülésére.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!