Az egészségügyi dolgozókat támogatják a diósgyőri ultrák

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 14. kedd 21:15
Korábbi ígéretükhöz híven, közvetlenül az egészségügyben dolgozókat támogatják a diósgyőri szurkolók a korábbi virtuális mérkőzésből befolyt összeg egy részével.

Mintegy 1 millió forintból biztosítanak számukra hétköznapokon változatos, minőségi étkezést. A részletekről az Ultras Diósgyőr Facebook-oldalon tájékoztattak. Mint írták, terveik szerint 1 hónapon keresztül a Semmelweis járványkórház esti ügyeletében lévő dolgozók – mintegy 40-70 fő – ingyen kapnak ételt. Ez összesen 1 ezer adagot jelent, amit a diósgyőri szurkolók finanszíroznak.

Forrás: Ultras Diósgyőr Facebook-oldala

– A Szervezett Diósgyőri Szurkolói Csoportok és a Diósgyőri Szurkolók Közössége (DSZK) által szervezett akcióban mi, csoporttagok is tevékenyen részt veszünk, így a főzésben és a szállításban egyaránt segítő kezet nyújtunk – írták.

„EGYÜTT VAGYUNK, GYŐZNI FOGUNK!” – zárul a poszt.

Mint arról korábban beszámoltunk, öt és fél millió forint bevétel jött össze a Szervezett Diósgyőri Szurkolói Csoportok és a DSZK által szervezett, március 28-án lejátszott virtuális DVTK-FTC mérkőzésre szóló belépőjegyek árusításával, amelynek célja a koronavírus elleni harc és az egészségügyben dolgozók munkájának segítése volt. Az akciót a DVTK is támogatta, valamint a Ferencváros szurkolói csoportjai is csatlakoztak hozzá, akik külön számlán 1,4 millió forintot gyűjtöttek saját szimpatizánsaiktól.

A gyűjtést követő napokban azonnal felvették a kapcsolatot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei központi Kórház főigazgatójával, Révész Jánossal, aki elmondta, hogy most egy nélkülözhetetlen orvosi berendezés megvásárlásában segítsenek az ultrák. Az összegyűjtött 4 millió forintból 3 millióval egy létfontosságú gép beszerzését támogatják az ultrák.


Source URL: https://minap.hu/cikk/az-egeszsegugyi-dolgozokat-tamogatjak-diosgyori-ultrak