Szerencs mellől terjesztette a rémhíreket

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 12. kedd 11:39
Egy Szerencshez közeli településen élő férfi az új koronavírussal kapcsolatos hamis tényállításokat tett közzé egy közösségi oldalon - írja keddi közleményében a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája.

Rémhírterjesztés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság egy 64 éves férfival szemben. "A gyanúsított az egyik legnagyobb közösségi oldalon április 28-án tett közzé egy bejegyzést. A posztban a férfi többek között leírta azt is, hogy az ország vezetése szándékosan időzítette a  koronavírus tetőzésének idejére a kijárási korlátozás megszüntetését. Amely véleménye szerint tömeges megbetegedést eredményezhet. A közzétett bejegyzéshez rövid időn belül tizenkilencen hozzászóltak, és tizenegyen meg is osztották" - írták.

A szerencsi rendőrök a nyomozás során azonosították az elkövetőt, akit május 12-én reggel elfogtak, majd gyanúsítottként hallgattak ki.


A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az közösségi oldalakat használók figyelmét, hogy a rendőrség folyamatosan monitorozza az internetet, és megteszi a szükséges intézkedéseket: eltávolíttatja a kifogásolható tartalmakat, illetve – súlyosabb esetben – büntetőeljárást indít.

- Mindenkinek egyéni felelőssége, hogy mit oszt meg a közösségi médiában, milyen tartalmakat küld tovább. A világhálón egy rosszindulatú vagy meggondolatlan megosztás akár bűncselekményt is megvalósíthat - hangsúlyozzák.
 


Source URL: https://minap.hu/cikk/szerencs-mellol-terjesztette-remhireket