Szombaton indul a valaha volt legnagyobb magyarországi kerékpárverseny

mti.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 26. szerda 12:02
A valaha volt legnagyobb magyarországi kerékpárversenyre kerül sor a szombaton kezdődő Tour de Hongrie-val a főszervező szerint.

Eisenkrammer Károly az M4 Sport Sporthíradóban szerdán elmondta: noha a viadal kategóriaugrásának 2022-től állna a zászló, ő nagyon szeretné, ha már jövőre a Pro Series sorozat része lenne a magyar országúti kerékpáros körverseny. Ehhez kommunikációs, sportszakmai és a csapatok számát és minőségét is meghatározó kritériumoknak kell megfelelni. Utóbbihoz például 11 résztvevő sor szükséges a kerékpársport két legmagasabb kategóriájából, márpedig összesen 13 ilyen istálló vesz részt a szerdáig tartó Tour de Hongrie-n: a világelitet jelentő World Tour-csapatok közül öt, míg a WT alatti besorolású, azaz prokontinentális istállók közül nyolc áll majd rajthoz az öt szakaszból álló, 826 kilométer össztávú magyar körversenyen. 

A főszervező kiemelte, néhány éve nem gondolta volna, hogy ilyen profi mezőny érkezik, és még ebben is nagy esélyekkel állnak rajthoz magyar bringások. "Itthon nem is sejtjük, hogy külföldön milyen érdeklődés övezi a magyar körversenyt" - mondta, hozzáfűzve: az Eurosporton az ugyancsak szombaton kezdődő Tour de France közvetítései előtt vagy után lesz összefoglaló a Tour de Hongrie-ról, amelyet az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetít.

Eisenkrammer Károly kifejtette: az országúti kerékpársport speciális sportág, a hosszú szakaszokon százak lehetnek jelen az utak mentén vírusveszély nélkül. "Elég nehéz időszakban vagyunk benne, amikor nem lehetett sporteseményeken megjelenni, ez a verseny egy kivétel, a sport ünnepe. Mindenkit arra bíztatok, hogy jöjjenek el, szurkoljanak a mezőnynek, a bringásoknak" - fogalmazott. Hangsúlyozta ugyanakkor: mindenkit kérnek a maszkviselésre, hogy ezáltal is megmutassák a nézők: "vigyázunk egymásra". 

A Tour de Hongrie programja:
1. szakasz, augusztus 29., szombat: Esztergom-Esztergom, 118 km
2. szakasz, augusztus 30., vasárnap: Debrecen-Hajdúszoboszló, 158 km
3. szakasz, augusztus 31., hétfő: Karcag-Nyíregyháza, 182 km
4. szakasz, szeptember 1., kedd: Sárospatak-Kazincbarcika, 180 km
5. szakasz, szeptember 2., szerda: Miskolc-Gyöngyös-Kékestető, 188 km


Source URL: https://minap.hu/cikk/szombaton-indul-valaha-volt-legnagyobb-kerekparverseny