Nem lesz lehetetlen A-ból B-be eljutni a kijárási korlátozás idején sem

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2020. november 04. szerda 11:30
Érdekes kérdés, hogy talál-e taxist majd az utcán az, aki például munkába menne a hajnali órákban. 

A tegnap bejelentett rendelkezések szerint kijárási korlátozás lép életbe a 24-05 óra közötti idősávban. Ebben az intervallumban csak alapos indokkal – munkahely és lakóhely közötti közlekedés, egészségügyi problémákkal kapcsolatos ügyek miatt – tartózkodhatnak az emberek az utcán. Sokakat érint a szigorítás, többek között érdekes kérdés, hogy aki a fent említett okok valamelyikével indul útnak, milyen közlekedési eszközzel teheti majd meg ezt. Bár a taxisok munkavégzés céljából járják a várost, kérdés, hogy – a szinte nullára csökkenő utasszámot figyelembe véve – egyáltalán megéri-e nekik ilyenkor is dolgozni.

- Mi az utcán vagyunk karácsonykor, szilveszterkor, mindszentekkor is; nem állunk le, így a mostani időszakban, az éjszakai kijárási korlátozás idején is megtalálnak minket az utasok – mondta Prekupp László a Nonstop Taxi részéről, aki szerint, ha valakinek szüksége lesz a szolgáltatásra, nagy valószínűséggel talál autót az éjféltől hajnali ötig terjedő sávban is.

- A taxis is szeretne pénzt keresni akkor, ha munkában tölti az idejét, így, amennyiben feleslegesnek tűnik a taxiállomáson várni, ő is inkább hazamegy. Azonban ez sem jelenti, hogy teljesen eltűnnének a taxik az utakról a gyérebb időszakokban. Amikor várhatóan kevesebb a forgalom, akkor nálunk például az ügyeletes kollégák dolgoznak, így mindig 24 órában üzemel a szolgáltatás. A mostani helyzetet is felmérjük, és a tapasztalatok szerint reagálunk majd: annyi kocsi lesz kint, amennyire igény mutatkozik.
Prekupp László szerint ez az év a taxisok számára is sok nehézséget hozott.

- Nagyjából 50 százalékkal csökkent a forgalmunk a koronavírus-járvány kezdete óta, de tavasszal ennél rosszabbak is voltak a mutatók.
 


Source URL: https://minap.hu/cikk/nem-lesz-lehetetlen-bol-b-be-eljutni-kijarasi-korlatozas-idejen-sem