Palkovics: 150 milliárd forintot fordítanak fejlesztésekre a megyében 2030-ig

minap.hu/MiskolcTV
Utoljára módosítva
2020. december 14. hétfő 15:48
Az ITM vezetője azt mondta, a források túlnyomó részét közutak rekonstrukciójára és kerékpárutak építésére fordítják, de törekszenek arra is, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye az ország európai léptékkel mérhető és látható gazdasági zónája lehessen.
Forrás: 444.hu

Elkészült a hat megyét magában foglaló, Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna tervezési stratégiája. Miskolc egyszerre jelenti az erős és növekvő gazdaságot, valamint a jól működő és fejlett várost – mondta el a Palkovics László, Miskolcon. 

Az innovációs és technológiai miniszter közölte: Borsod-Abaúj-Zemplén dinamikusan fejlődik, a társadalmi és területi leszakadást kompenzáló megyévé vált.

Palkovics László arról beszélt: a térségben az elkövetkező években csaknem százötvenmilliárd forintot fordítanak fejlesztésekre, a legtöbbet közutak rekonstrukciójára és kerékpárutak építésére. Hozzátette: a programban egyebek mellett arra is törekszenek, hogy a megye az ország európai léptékkel mérhető és látható gazdasági zónája lehessen.  A megyékre és a megyei jogú városokra lebontott gazdaságfejlesztési elképzelést várhatóan januárban fogja elfogadni a kormány, a konkrét projektek pedig már az új uniós költségvetési ciklus részeként jelennének meg.
    
- Nagyon nagy összegekről beszélünk, ezek számokat is tartalmaznak. Több mint 720  milliárd forint például a Miskolc 2030 terv, 500 milliárd forint felett van a megyei fejlesztési terv. Ezek nagy számoknak tűnnek, viszont abban a kontextusban, ami az elkövetkező időszak forrásait jelenti, nem nagyon nagy számok, és ezek finanszírozhatóak lesznek. A források megnyílása januártól várható, az említett keretek terhére pályázatokat fogunk kiírni - mondta a miniszter.

Palkovics hozzátette, Miskolc már ma is egyszerre jelenti az erős és növekvő gazdaságot, valamint a jól működő és fejlett várost, ahol jó élni fiatalnak és idősnek egyaránt. A megyeszékhely gazdasági ereje szerint az első öt megyei jogú város egyike - idézi a politikust az MTI.


Source URL: https://minap.hu/cikk/palkovics-150-milliard-forintot-forditanak-fejlesztesekre-megyeben-2030-ig