Tartós élelmiszerekkel segíti a rászorulókat a Miskolc Csoport

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. december 17. csütörtök 12:37
Rászoruló családok karácsonyát igyekszik szebbé tenni a Miskolc Csoport a Magyar Vöröskereszt segítségével.
Grubert Roland és Veres Pál | Fotók: Mocsári László

Komoly hagyományokra tekint vissza, hogy a városháza és a Miskolc Csoport tagjai – városi gazdasági és közszolgáltatási cégek, valamint kulturális intézmények – tartós élelmiszereket gyűjtenek rászoruló családok számára advent időszakában. De míg ezeket korábban a Szeretetdobozban helyezték el, addig idén változtatni kényszerültek a koronavírus-járvány miatt: most ajándékaikat külön-külön adják át a Magyar Vöröskeresztnek.

Csütörtökön az önkormányzat irodáinak, dolgozóinak felajánlásait vehette át a megyei szervezet igazgatója Miskolc polgármesterétől. Veres Pál úgy fogalmazott, adni jó, és tudják, hogy ami számunkra természetes, a méltó ünneplés lehetősége, az sajnos sokaknak nem az. – Önkormányzatunk dolgozói az elmúlt hetekben tartós élelmiszereket gyűjtöttek, hogy minél több rászoruló család asztalára kerülhessen ünnepi vacsora karácsonykor – tette hozzá a városvezető.

Az adományokat Grubert Roland vette át. A megyei igazgató elmondta, az ajándékok döntően Miskolcra kerülnek, és azon dolgoznak, hogy minden adomány még december 24-e előtt eljusson a rászorulókhoz.

– Most azt kértük, hogy elsősorban tartós élelmiszereket gyűjtsenek nekünk, hiszen ha valamikor, akkor a koronavírus-járvány alatt ezekre van a legnagyobb szükség. De az ajándékoknak, csokinak is nagyon örülünk, hiszen vannak gyermekes családok, és az ünnep megélésének ez is fontos eleme – tette hozzá.

Érdeklődésünkre elmondta azt is, hogy biztonsági okokból ruhaneműt elsősorban cégektől fogadnak, bedobozolva. – Azt kérjük, hogy most ne ez legyen az elsődleges felajánlás – mondta.


Source URL: https://minap.hu/cikk/tartos-elelmiszerekkel-segiti-raszorulokat-miskolc-csoport