A „szánkóján" vitték le a sérült férfit Bánkúton

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. január 19. kedd 14:11
Balesetet szenvedett vasárnap délután egy férfi Bánkúton. A helyszínre kiérkező mentőknek az ott tartózkodó rendészek és készenlétis rendőrök segítettek a vélhetően gerincsérülést szenvedő férfi elszállításában.
Forrás: Miskolci Önkormányzati Rendészet

Vincze Csabától, a Miskolci Önkormányzati Rendészet vezetőjétől megtudtuk, vasárnap délután 2 óra körül tájékoztatták kollégáit a bánkúti pálya közelében, hogy szánkóbaleset történt a hegyen, egy férfi súlyosan megsérült. A mentőszolgálatot akkor már értesítették, de a mentők autóval nem tudtak felmenni a baleset helyszínére.

Az ott tartózkodó készenlétis rendőrök és rendészek segítségével azonban megoldották a helyzetet: a szánkóján, egy sí tetőboxra fektetve vitték le a mentőautóig a mintegy két órán át a hóban fekvő sérültet.

– A három szervezet közös, összehangolt munkájának köszönhetően kórházba került a sérült férfi. A hozzátartozója, aki Budapestről érkezett, nem rendelkezett helyismerettel, így a rendészeink szolgálati autójukkal vitték el a megyei központi kórházba – tette hozzá a rendészeti igazgató, akitől azt is megtudtuk, hogy a vasárnapi szolgálatuk közben más rendkívüli esemény nem történt. – Pedig rengetegen voltak most is Bánkúton, de a közös jelenlétnek köszönhetően sikerült enyhíteni a közlekedési káoszt.


Source URL: https://minap.hu/cikk/szankojan-vittek-le-serult-ferfit-bankuton