Szombaton folytatódik a rájátszás

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. április 01. csütörtök 10:21
A Női Kosárlabda NB I. A-csoportjának rájátszásának folytatása Sopronba szólította az Aluinvent DVTK együttesét. Az elődöntő első mérkőzésén a piros-fehérek végig becsülettel tették a dolgukat, és méltó ellenfelei tudtak lenni a klasszisok sorát felvonultató hazai csapatnak, de az utolsó negyedre kissé elfáradtak, így a Sopron megérdemelt, 89-64 arányú győzelmet aratott - olvasható a klub oldalán.

Jól kezdte a találkozót a Diósgyőr, amely kétszer is megszerezte a vezetést. Keyona Hayes kezdte meg a pontgyártást, Fegyverneky válaszolt, majd Medgyessy zúdított be egy remek hármast, a 3. percben azonban Walker öt pontjával átvette a vezetést a házigazda (7-5). Nem volt megilletődve a Diósgyőr, ezt jelezte Megyó két jó büntetője, illetve Hayes középtávolija, és a java még hátra volt! Történt ugyanis, hogy előbb Medgyessy hármasával visszavette a vezetést a Földi-csapat, majd Határ ugyan egalizált, de Mokango elsüllyesztett egy újabb triplát, így időt is kért a Sopron (12-15). Az egykor a diósgyőrieknél is megforduló Krajisnik négy pontjával folytatódott a találkozó, majd Kányási iratkozott fel a pontszerzők közé. A negyed végére kicsit alábbhagyott a vendég csapat koncentrációja, a játékosai nem figyeltek a kinti dobásokra, így Varga S. és Williams élt a felkínált lehetőséggel. A látottak alapján túlzó különbségű hazai előnnyel ért véget az első negyed (24-19).

További részletek a dvtk.eu-n.

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, elődöntő, 1. mérkőzés

Sopron Basket - Aluinvent DVTK 89-64 (24-19, 20-12, 21-17, 24-16)
Sopron, Novomatic Aréna, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Cziffra Csaba, Győrffy Pál Attila, Varga-Záray Katalin.

Sopron: Fegyverneky 9, Walker 15/3, Williams 16/6, Brooks 15/6, Határ 10. Csere: Krajisnik 8, Varga S. 3/3, Czukor 14/12. Vezetőedző: Gáspár Dávid.
DVTK: Medgyessy 19/6, Aho 2, Kányási 12/3, Hayes 14, Mokango 5/3. Csere: Pusztai 4, Kiss A. 4, Vukov, Tóth F. 4, Frindt. Vezetőedző: Földi Attila.

Edzői értékelés
Földi Attila: - Teljesen megérdemelten nyert a Sopron. Azt gondolom, még jobban meg tudjuk majd nehezíteni a dolgát. Sok elkerülhető hibát követtünk el védekezésben és támadásban egyaránt. Nem tartom valószínűnek, hogy ez befolyásolta volna a végeredményt, de jobb képet adott volna. Bízom benne, hogy szombaton minél élesebb mérkőzést tudunk játszani. 


Source URL: https://minap.hu/cikk/szombaton-folytatodik-rajatszas