Marad a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. május 12. szerda 10:49
Folytatja a január végén megkezdett munkát a DVTK Jegesmedvéknél Tokaji Viktor. A 44 esztendős vezetőedző hosszútávú, hároméves szerződést írt alá a klubbal.
Forrás: dvtk.eu

– A klub egy új irányba szeretne elindulni, én pedig ebben láttam a perspektívát és motivációt – kezdte nyilatkozatát Tokaji Viktor, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője. – Egy közös úton szeretnénk továbbmenni. Az előző szezonban itt töltött két hónapom tetszett, szimpatikus volt a közeg. A klub vezetése szeretett volna irányvonalat adni a következő három évnek és szeretnék, hogy ebben folytonosság legyen, ami elsőként az edző személye. A három év elegendő lehet arra, hogy a magyar jégkorongért és azon belül a miskolci jégkorongért is közösen tegyünk valami hasznosat. A menedzsment elképzelése szerint egy magyar edzővel, aki tisztában van a magyar játékosok habitusával, közegével és talán könnyebben vesz olyan akadályokat, amik egy külföldi edzőnek nehézséget okozhatnak. A fiatalítás is elsődleges cél, pláne úgy, hogy az U21-es csapatunk megnyerte a bajnokságot, ami óriási fegyvertény. Mi ezekből a fiatalokból szeretnénk meríteni a következő három szezonra és szeretnénk, hogy egy jó perspektíva lehessen a fiatalok számára a felnőtt csapatba kerülés. Természetesen már elkezdődött az érdemi munka, az új csapatnak az építése és az edzői stáb építése. Jelenleg tesztekkel és szárazföldi gyakorlatokkal készülünk a következő szezonra. Az előző időszakban láttam, hogy mik azok az elemek, amikben fejlődnünk kell, ha jó eredményt szeretnénk elérni a szlovák bajnokságban, mert bízom abban, hogy a szlovák ligában folytathatjuk. A tapasztalatok szerint állítottuk össze az edzéstervet és a héten már elkezdtünk ezen dolgozni.

– Véleményem szerint a klubunknak abba az irányba kell továbbmenni, ahol magas szinten lehetőséget biztosítunk fiatal magyar edzőknek – vette át a szót Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke. – Vannak olyan tehetséges edzők, akik bizonyítottak már különböző szinteken, akár utánpótlás válogatottaknál, akár felnőtt csapatoknál. Viktor több szempontból is megfelelő nekünk. Ismeri a ligát, ismeri a klubunkat, dolgozott az utánpótlásban és jelenleg is tagja az U18-as válogatott stábjának, tehát ismeri a tehetséges magyar játékosokat. Továbbá egy olyan személyiség, aki rendkívül sok energiát fektet a munkájába. Bízunk benne, hogy vele sikerül egy új csapatot felépítenünk, ahol a fiatal generációnak, azon belül a DVTK-nál nevelkedett fiataloknak lehetőséget tudunk biztosítani és a magyar játékosokra építve közép és hosszú távon is sikeresek tudunk lenni. Mindenképpen szerettünk volna egy hosszabb távú szerződést aláírni a vezetőedzőnkkel. Viktor ebben partner volt és vállalt egy olyan projektet, amihez idő kell. A hároméves szerződés is azt mutatja, hogy hosszabb távon gondolkozunk és három év alatt szeretnénk felépíteni egy olyan csapatot, ami sikeres lehet, valamint a csapatban szereplő játékosok megfelelő rutint tudnak szerezni és ki tudják bontakoztatni a tehetségüket.

Névjegy
Név: Tokaji Viktor
Születési hely: Dunaújváros
Születési idő: 1977. január 11.

Edzői pályafutása
2021 – DVTK Jegesmedvék – vezetőedző
2020/2021 MAC U18 – vezetőedző, DVTK Jegesmedvék – vezetőedző
2018-2020 MAC Újbuda – másodedző
2017 – Magyar U18-as válogatott – másodedző
2016-2018 MAC U16 – vezetőedző
2014-2017 Magyar válogatott – segédedző

Játékos pályafutása
2015-2016 MAC Budapest
2007-2015 Fehérvár AV19
2006/2007 Huddinge IK (Svédország)
1993-2006 Dunaújváros
1994-2016 Magyar válogatott (222 alkalommal, 2013-2015 között csapatkapitány, „szapporói hős”)


Source URL: https://minap.hu/cikk/marad-dvtk-jegesmedvek-vezetoedzoje