Több mint százezer folyt be támogatásra

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 24. péntek 14:55
A Barkland Pincészet százhúsz ezer forintot adományozott a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének egy tarcali borászati est után. A jótékonysági rendezvényen fellépett Agárdi Szilvia énekes is.
Fotó: Beregi László

Augusztus 20-án Tarcalon, a Barkland Pincészetben tartottak borestet, amit a pincészet és az Első Miskolci Lions Klub rendezett. Barkóczi István, a pincészet tulajdonosa harminc évvel ezelőtt alapító tagja volt a szervezetnek. – Olyan jótékonysági rendezvényt szerettünk volna létrehozni, amire jó szívvel eljönnek az emberek, mert ilyenkor szívesebben adakoznak. 

Barnóczki Gábor, a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének elnöke elmondta, még nem tudják, mire fogják költeni a pénzt. – Digitális nagyítót, beszélő vérnyomásmérőt vagy vércukorszintmérőt szoktunk vásárolni az adományokból, mert ezekre van a legnagyobb szüksége egyesületi tagjainknak. 

Kiss László idei elnök elmondta, az Első Miskolci Lions Klub különböző rendezvényekkel készült a jubileumra. – Már nem először adunk élményt is szüret formájában a támogatott egyesületnek. Ez október 2-án lesz a Disznókő birtokon. Szeretnénk Mikulás-műsorral meglepni a rászoruló gyerekeket decemberben, majd bált tartani. Minden elnökség ideje alatt vannak újítások, hiszen évente váltjuk az elnököt. Egy-két momentum azonban megmarad vezérfonalként: a vakok és gyengénlátók, valamint a sérült gyerekek és a rászorulók támogatása. Büszkék vagyunk arra, hogy városunkban megszakítás nélküli harmincéves múlttal rendelkezünk, taglétszámunk pedig negyven fő – mondta az elnök.


Source URL: https://minap.hu/cikk/tobb-mint-szazezer-folyt-be-tamogatasra