Ugrás a tartalomra

Mielőtt megölte, még közösült áldozatával a tettes

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2024. május 06. hétfő 17:31
Egy cseh férfit gyanúsítanak a Tiszai pályaudvaron elkövetett gyilkossággal.
Sajtótájékoztatón beszéltek a részletekről. Fotó: Bájer Máté

Szombaton hajnalban egy nő holttestét találták meg a Tiszai pályaudvar mellett. Az eset kapcsán a rendőrség idegenkezűséget feltételezett: gyilkossági ügyben indítottak nyomozást. Ennek eredményéről tájékoztatták hétfőn a sajtót a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságon.

Egy lakcím nélküli, életvitelszerűen Miskolcon tartózkodó, 48 éves nőnek vágták el a torkát.

Az adatgyűjtést követően a rendőrség körözést adott ki.

Sikeres és gyors volt a gyilkosság felderítése – hangzott el –, a jellegzetes frizurát és ruházatot viselő férfit a körözés kiadásától számított két órán belül elfogták.

Egy 26 éves cseh állampolgárt állítottak elő Füzesabonyban, aki a kihallgatás során elismerte a bűncselekményt.

Itt találták meg a nőt. Fotók: Juhász Ákos

A férfi magyarul nem tud, papírjai nem voltak. Három éve hagyta el Csehországot. Az áldozattal a gyanúsított együtt töltötte az idejét a gyilkosság előtt. Szexuális bűncselekmény nem történt, a további körülményeket a rendőrség vizsgálja.

A holttestre egy vasúti dolgozó talált rá. A kihallgatás során a cseh férfi nem volt hajlandó meghatározni, mi volt az indítéka.

A letartóztatása holnap 9 órakor történhet meg.

Az ügy kapcsán Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője nyilatkozott a 24.hu-nak. Elmondása szerint az áldozat nem sokkal a meggyilkolása előtt még kézen fogva sétált a későbbi gyilkosával a peronon, sőt szexuális aktust is folytatott az elkövetővel.

A nő és az emberöléssel gyanúsított cseh férfi együtt jelentek meg a miskolci Tiszai pályaudvaron, majd kézen fogva sétáltak a peronon a rendelkezésre álló kamerafelvételek szerint. Később együtt mentek be az állomáson lévő mosdóba is, majd innen elmentek egy üzemi területen lévő bokros részre. Itt a magyar nő levetkőzött, majd állva közösült a cseh férfival, aki ezt követően elvágta az áldozata torkát.

– nyilatkozta Jogg Zsolt a portálnak.

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, holtan találtak egy nőt a Tiszai pályaudvar környékén szombaton hajnalban. Az ügyben emberölés gyanújával indított nyomozást a rendőrség, ismeretlen tettes ellen.

Vasárnap aztán már arról tájékoztatta lapunkat a rendőrség, hogy elkapták a feltételezett elkövetőt.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!