Ugrás a tartalomra

Emberölés gyanúja miatt tartóztatta le a bíróság a sorozatbetörőt

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 23. szombat 11:33
A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint szeptember 23-án miskolci otthonában leütött egy idős nőt, majd tűzet gyújtott a házban és hagyta megfulladni a hölgyet – tudatta a Miskolci Törvényszék.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított ismerte a sértettet és elhatározta, hogy kirabolja. A házba az ablakon keresztül mászott be, majd egy szerszámkulccsal az asszonyt hátulról fejbe verte. Ezt követően a gyanúsított a nála lévő öngyújtóval meggyújtott egy takarót, majd elhagyta a helyszínt egy pár 7.000 forint értékű fülbevalóval. Az utcáról a férfi látta, hogy a házban lángok csaptak fel. A nyomozás jelenlegi állása szerint az idős hölgy szénmonoxid-mérgezés miatt meghalt.

A gyanúsított őrizetbe vételére korábbi sorozatbetörések miatt került sor, de a fenti ügy vonatkozásában is gyanúsítottként hallgatták ki, ő pedig részletesen beismerte tettét. 

Tette alkalmas lehet „bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének” megállapítására, amely akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

A szankció lehetséges hossza miatt a szökés, elrejtőzés veszélye fennáll, amelyet a gyanúsított személyi körülményei erősítenek, és a bűnismétlés veszélye is erős.

Mindezek miatt a Miskolci Járásbíróság november 22-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges.

Az esetről a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság is tájékoztatást adott, melyben hozzáteszik: a Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrsének körzeti megbízottja október 20-án a Daru utcán ismerte fel a 35 éves körözött férfit, majd a rendőrök elfogták őt.

(Videó és fotók: police.hu)

További hírek

Olvasnivaló