A nyáron többféle élelmiszert kötelesek a szakhivatalok ellenőrizni – a fogyasztóvédelmi felügyelőség az idegenforgalmi főszezonban szokásos módon folytatja a kijelölt vizsgálatokat. 
Az Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság a tejüzemekben vizsgálódik, elsősorban a hűtést ellenőrzik. Kiemelten ellenőriznek még a sertésvágóhidakon és feldolgozókon.
A kereskedelemben a fogyasztói tejet, valamint az úgynevezett rövid fogyaszthatósági idejű tejtermékeket, így például a kefirt, túrót, joghurtot és tejfölt vizsgálják, valamint az előkészített húsokat. Nyáron fokozott ellenőrzésre kötelezett termék még a sör, az ásványvíz, valamint a jégkrém. Azok a kereskedők és feldolgozók, akik nem tartják be a szabályokat, idén is komoly bírságra számíthatnak.
      
  Az Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság a tejüzemekben vizsgálódik, elsősorban a hűtést ellenőrzik. Kiemelten ellenőriznek még a sertésvágóhidakon és feldolgozókon.
A kereskedelemben a fogyasztói tejet, valamint az úgynevezett rövid fogyaszthatósági idejű tejtermékeket, így például a kefirt, túrót, joghurtot és tejfölt vizsgálják, valamint az előkészített húsokat. Nyáron fokozott ellenőrzésre kötelezett termék még a sör, az ásványvíz, valamint a jégkrém. Azok a kereskedők és feldolgozók, akik nem tartják be a szabályokat, idén is komoly bírságra számíthatnak.