Ugrás a tartalomra

Élelmiszer-ellenőrzések

Létrehozva
Hétfőtől kiemelt ellenőrzést tart az Élelmiszer- biztonsági és Állategészség- ügyi Igazgatóság és a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség. Júniustól augusztusig a szezonális termékeket, valamint a tej- és húskészítmények helyes tartását és előkészítését vizsgálják fokozottan.
A nyáron többféle élelmiszert kötelesek a szakhivatalok ellenőrizni – a fogyasztóvédelmi felügyelőség az idegenforgalmi főszezonban szokásos módon folytatja a kijelölt vizsgálatokat.
Az Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság a tejüzemekben vizsgálódik, elsősorban a hűtést ellenőrzik. Kiemelten ellenőriznek még a sertésvágóhidakon és feldolgozókon.
A kereskedelemben a fogyasztói tejet, valamint az úgynevezett rövid fogyaszthatósági idejű tejtermékeket, így például a kefirt, túrót, joghurtot és tejfölt vizsgálják, valamint az előkészített húsokat. Nyáron fokozott ellenőrzésre kötelezett termék még a sör, az ásványvíz, valamint a jégkrém. Azok a kereskedők és feldolgozók, akik nem tartják be a szabályokat, idén is komoly bírságra számíthatnak.