Ugrás a tartalomra

"Mindig meghitt a karácsonyunk"

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2019. december 25. szerda 09:18
Családom körében töltöm ezt a szent ünnepet - árulta el Simkó Csaba, az Erzsébet Hospice Otthon és Alapítvány osztályvezető főorvosa. - Négy gyermekem van és egy unokám, aki másfél éves. Egy orvos élete nem mindig kiszámítható, ráadásul az ünnepek előtti időszak nagyon terhelt. Ezért az előkészületekre kevés idő marad.

24-én szűk családi körben ünnepeljük a karácsonyt feleségemmel együtt és gyermekeimmel. Jézuska 4-5 órakor jön el hozzánk, ami után játszunk. Bükkszentlászlón, ahol élek, van egy kis közösségünk a templomban, és este, a 10 órai szentmise után velük közösen szoktunk betlehemi műsort adni a falu lakói számára.

25-én és 26-án újra örülünk annak, hogy találkozni tudunk egymással, hiszen felnőtt gyermekeink Budapesten élnek. Együtt keressük fel a szülőket és testvéreket is, tehát találkozunk a tágabb családdal.
Szerintem nem azon múlik a karácsony meghittsége, hogy minden a helyén van-e, minden polc le van-e törölve rendesen, minden ajándékot gyűrődésmentesen csomagoltunk-e be. Inkább az ünnepre való belső készület és belső békesség fontos, amivel fogadjuk azt a spirituális ajándékot, amit ilyenkor kapunk.

Olvasnivaló