Ugrás a tartalomra

A napenergia mindenki számára elérhető

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 14. péntek 15:00
Urbancsok Attila, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei elnökségének elnöke tartott előadást a Miskolci Kocsonyafesztivál Zöld Sátrában, a Csizmadia közben.
Fotó: Mocsári László

A szakmai szövetség 2010-től működik, mára már több mint 300 tagvállalatuk van. Céljuk, hogy széles körben terjesszék a napenergia hasznosítását, mint mindenki számára korlátlanul elérhető energiát. Főleg oktatás szervezésével és az ehhez kapcsolódó előadások megtartásával foglalkoznak.

Urbancsok Attila elmondta, honlapjukon a legújabb technológiákról, támogatási rendszerekről és szolgáltatásokról tájékoztatnak. – Szeretnénk elérni, hogy csökkenjen az import energiafüggőségünk, emellett pedig fontos a hazai megújuló ipar fejlesztése és munkahelyek teremtése. Honlapunkon, az mnnsz.hu-n minősítést és ajánlást olvashatnak tagjainkról és a szolár termékekről a felhasználók.

A Zöld Kapcsolat Egyesület Zöld Sátrában idén csaknem ötven partnerrel váltják egymást a környezet- és természetvédelmi szemléletformálásért, életmódváltásért nap mint nap tevékenykedő szervezetek. Programjaik között számos játék, kóstoló és vásárlási lehetőség szerepel a szakmai előadások mellett.

További hírek

Olvasnivaló