Ugrás a tartalomra

Történelmi versenyt középiskolásoknak Trianonról

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 29. szombat 12:37
Nyolc iskola vett részt a városházán rendezett megmérettetésen. A téma Trianon centenáriuma volt. A díjakat Ignácz Dávid jegyző adta át a nyerteseknek.
Képgaléria! Fotó: Juhász Ákos

A diákok egy prezentációval készültek a Célpont Közösségi Tér szervezésében megrendezett történelmi versenyre, amin már harmadik éve vehetnek részt Miskolc középiskolái. Jernei Péter szervező elmondta, először a kétszázötven éves kohászai örökséget választották vezető témának. – Második alkalommal az első világháborúra fókuszáltunk, hiszen annak volt centenáriuma, idén pedig szintén egy százéves eseményt vettünk górcső alá: Trianont. A zsűri értékelte a prezentáció felépítését és előadásmódját, valamint feketén-fehéren láthattuk a gyerekek tudását is. Két feladatban ugyanis egy írásbeli tesztet kellett kitölteniük és villámkérdésekre kellett válaszolniuk.

A versenyre a Herman Ottó Múzeum szakemberei is készültek, a diákok történelmi áttekintését is kaptak Miskolc egykori polgármesteréről, Halmay Béláról (Miskolc, 1881. április 29. – Debrecen, 1953. április 10.) egy kiállítás segítségével.

Első helyezettek a Miskolci Szakképzési Centrum Andrássy Gyula Gépipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának diákjai lettek, akik egy hatvanezer forintos vásárlási utalványt kaptak. A második díjat, egy negyvenezer forint értékűt a Miskolci Szakképzési Centrum Bláthy Ottó Villamosipari Szakgimnázium tanulói vehettek át. Harmadikként pedig a Balázs Győző Református Líceum növendékei értek célba.

További hírek

Olvasnivaló