Ugrás a tartalomra

Kék, pasztell és pöttyös – Divatkalauz

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. március 21. szombat 08:33
Az öltözködés egyfajta építészet: az arányokon múlik minden – mondja Mészáros Henriett, a Stíluspatika tulajdonosa, akitől az idei trendekről kértünk felvilágosítást. Szerinte az a gardróbban lévő ruhatár lényege, hogy minden mindennel variálható legyen.

A divatot nem feltétlenül csak azért követjük, hogy mindig legyen új ruhadarabunk. Mészáros Henriett szerint kapunk egy trendet, és abból választjuk ki azokat a ruhákat, amik jól állnak nekünk, előtérbe helyezve saját egyéniségünket. – Látja magát az ember a tükörben, és érzi, hogy miben fesztelen. Egy teltkarcsúbb hölgyre is van olyan szabásvonal, ami miatt tökéletesen áll rajta a ruha, és egy csoda lesz tőle. Ez egy varázslat.

A 2020-as év színe a klasszikus kék és annak legfinomabb árnyalatai. Ezek mellett megjelennek a pasztellszínek is. A mintákat tekintve az állatminták már két-három éve hódítanak. Most újra előtérbe kerül a pöttyös, ami fekete-fehér, és beszélhetünk tű- vagy nagyobb pöttyösről is. Továbbra is megjelennek a virágok, kicsik és nagyok egyaránt. De újra divat lesz a hawaii mintás ing, ami a 90-es évek nagy slágere volt. Szintén a retrót idézi a dzsungeles, a leveles és a papagájos minta is. Nincs új a nap alatt, vagyis a trendek mindig visszanyúlnak a múltba.

Örök darabnak számít a blézer. Ma a hosszú, bővebb fazonú a divat, mint amilyet régen hordtak Cannes-ban, a tengerparton, kétsoros gombolással, bő nadrág fölé. Ez egy picit overside, ami azt jelenti, hogy ha egy vékonyabb hölgy a kezébe veszi, úgy látja, mintha nagy lenne rá, de felvéve már nem tűnik annak. Én a hölgyeknek azt mondom, hogy egy blézert egy farmerral bármikor fel lehet venni. Olyat kell választani, aminek a szabása tökéletesen követi az alkatot. Hordható balerina cipővel, magas sarkúval vagy egy sneakerrel. Továbbra is nagy divat a sneaker, ami valójában egy trendi tornacipő. Ezt valószínűleg azért szeretik a nők, mert sokkal kényelmesebb, mint a magas sarkú. Ma már kiváló párja lehet egy selyemszoknyának és egy kötött pulóvernek, de elegáns ruhával is párosítható.

A jelenlegi időjárás miatt elfér még a szövetkabát. Ennek trendszínei között van a púderrózsaszín, a mentazöld, a halványkék és a mustársárgának egy finomított változata. Megint a kedvelt darabok közé tartozik a hosszú szoknya, illetve a magas derekú, trapézszárú nadrág. A kiegészítők közül a derekat kihangsúlyozó öv váltotta fel a csípő környékén, lazán elhelyezkedőt. Ezzel megvariálható egy bővebb fazonú blézer is. A nőiességre tereli a figyelmet. Nyárra pedig biztos vagyok abban, hogy divatos lesz a kagyló, minden mennyiségben, nyakláncban, hajdíszen, övön egyaránt. Plusz a gyöngy.

Végül pedig nézzük meg, milyen daraboknak kell lennie kötelezően egy nőnek a gardróbjában? Kis fekete vagy sötétkék ruha, szoknya, alkalmi nadrág, ropogós fehér ing vagy blúz, bőrtáska neutrális színben, hogy menjen mindenhez. Jolly joker darab a farmerkabát, hiszen ez bármivel hordható. Kell egy szövetkabát, egy bőrdzseki, a pólók közül pedig fehér, fekete, sötétkék és világosszürke. Egy finom anyagú, vékony, kötött, rövidebb fazonú kardigánt is beszerezhetünk, de ez lehet akár nagyobb méretű is.

További hírek

Olvasnivaló