Ugrás a tartalomra

Átalakul a Miskolci Egyetem

portfolio.hu
Utoljára módosítva
2020. március 20. péntek 21:27
A kormány arról döntött, hogy a Miskolci Egyetem versenyképesebb struktúrában működik tovább.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár 2020. március 20-án Miskolcra látogatott, hogy egyeztessen a Miskolci Egyetem vezetőivel az intézmény jövőjéről.

A kormány döntött arról, hogy a Miskolci Egyetem versenyképesebb struktúrában fog tovább működni. A miniszter és a helyettes államtitkár személyesen tájékoztatta a rektort, a rektorhelyetteseket, a kancellárt, a kancellárhelyettest, a dékánokat az egyetem előtt álló feladatokról, a modellváltásból fakadó előnyökről, lehetőségekről. 2020. július 1-jével a Miskolci Egyetem fenntartója egy állam által létrehozott vagyonkezelői alapítvány lesz, amellyel kapcsolatban Palkovics László kiemelte, az átalakítás a Miskolci Egyetem versenyképességének növelését szolgálja, csakúgy, mint a budapesti Corvinus Egyetem esetében.

A megbeszélésen szó esett arról is, hogy az egyetem versenyképességének növelése és fenntartható fejlődése érdekében melyek a legszükségesebb teendők.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!