Ugrás a tartalomra

Húsz tuti unaloműző otthoni program

Zsadányi Karolina
Utoljára módosítva
2020. március 24. kedd 16:01
A maradj otthon mozgalomnak köszönhetően több időnk marad egymásra is. Mivel is lehet eltölteni a szabadidőt? Akár családban élsz, akár egyedül, van egy pár jó tippünk az otthoni napokra.

1. Társas. De egy online játék is szuper lehet, ha egymást kell legyőznötök.

2. Építsetek pokrócokból és párnákból bunkert, aztán aludjatok ott vagy harcoljatok, akár papírrepülőkkel. A gyerekek biztosan élvezni fogják.

3. Napozás az erkélyen vagy az ablakban. A legtöbb D vitamint mégis csak a napfény adja és a felfrissült levegő is jót tesz az immunrendszerünknek.

4. Közös tavaszi nagytakarítás. Lehetőséget ad a szülőknek és pároknak, hogy szórakozássá váljon a házimunka.

5. A drága kávézók helyett főzzetek teát vagy kávét magatok! Hogy igazi kávéházas hangulatot varázsoljatok, tegyetek be valamilyen kellemes zenét, de akár verseket is olvashattok fel.

6. Párnacsata

7. Nézzetek filmet. A filmarchiv.hu oldalán 90 db régi klasszikus magyar film és rajzfilm közül válogathattok. De ha ez uncsi, akkor vegyétek le róla a hangot és szinkronizáljátok át, amit utána szintén megoszthattok a barátaitokkal, családtagjaitokkal.

8. Kézműveskedés. Akár gyöngyfűzés, akár a régi ruhadarabok újrahasznosítása, akár az origami, biztos kikapcsolódás és szórakozás lehet a család valamennyi tagjának.

9. Rajzoljátok le egymást, valósághűen vagy karikatúrában, hogyan látjátok a másikat, de aztán semmi sértődés!

10. Főzőcsata. Ki tud jobb sütit vagy főtt ételt főzni? Még izgalmasabb, ha a gyerekek is segíthetnek.

11. Kertészkedés. Akár a családi házak kertjeit, akár a bérházak erkélyeit is beültethetjük hasznos növényekkel, zöldségekkel vagy akár csodaszép virágokkal.

12. Papírjátékok. Torpedó, ország-város, tátika és még sok más.

13. A sportolásról se feledkezzünk meg. Az internet tele van edzésprogramokkal, zumba, fitnesz, testépítés vagy akár tornagyakorlatok, melyekből kedvünk szerint válogathatunk.

14. Festés. Persze nem muszáj a szobát, elég egy szép képet, vagy ami csak megihlet.

15. Taníts valamit a kutyádnak, cicádnak. Bár önmagában vele játszani is szórakozás. Csinálhatsz neki jópofa játékokat és alvós kuckókat.

16. Meditáljunk, olvassunk! Így nemcsak a testet, de az elmét is felfrissíthetjük, táplálhatjuk.

17. Szedjétek elő az összes sminketeket, körömlakkotokat, hajápolási terméketeket és sminkeljétek ki egymást! A végeredményt tegyétek közzé és nézzétek meg, hogy ki mit gondol a teljesítményetekről. Lányos szülők előnyben.

18. Videoparti. Akár az idősebb családtagokkal, akár a barátokkal láthatjátok is egymást és jót beszélgethettek. Így a személyes kapcsolatokat sem hanyagoljátok el és Nagyi is biztosan örülni fog a törődésnek.

19. Rendszerezett emlékek. Ha elég családi fénykép halmozódott fel az idők folyamán, végigbogarászásuk bizony akár több estét is igénybe vehet. Ez a gyerekek számára is nagy élvezet, hiszen sok rokonukat talán csak képről ismerhetik meg, a saját magukat apró talpú babaként ábrázoló fotókra pedig nagy örömmel csodálkoznak rá.

20. Maradjunk pozitívak és nézzünk vicces videókat vagy akár természetfilmeket!

Bármelyik programot is választjuk, egy biztos: a magunkra és a szeretteinkre fordított idő a legfontosabb. Maradjunk otthon és vigyázzunk egymásra!

További hírek

Olvasnivaló