Ugrás a tartalomra

A 25 fős otthon lakói közül jelenleg három gondozott igényel kórházi ellátást

Minap
Utoljára módosítva
2020. október 27. kedd 16:56
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat miskolci bentlakásos intézményében is megjelent a koronavírus.

Hárman kórházba kerültek koronavírus gyanújával a  Máltai Szeretetszolgálat 25 fős, miskolci idősotthonában - számolt be kedden a 444.hu.

A hírrel kapcsolatban Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője arról adott tájékoztatást, hogy a szervezet közel 30 bentlakásos intézményében van érvényben látogatási és kijárási tilalom, ezek közül eddig ötben jelent meg dolgozóink és gondozottaink között a fertőzés. Az egyik érintett intézmény a miskolci.

- A 25 fős otthon lakói közül jelenleg három gondozottunk igényel kórházi ellátást - fogalmazott az MMSZ. - Tudomásunk szerint mindhármójuk állapota kielégítő. A három kórházi ellátásra szoruló betegnél, és több, az otthonban enyhe tüneteket mutató gondozottnál végeztek koronavírus tesztet - ezek eredménye még nem készült el. 

A Szeretetszolgálat tesztelési gyakorlata szerint, saját forrásból és szakembereikkel bármely intézményükben azonnal tesztelnek, amennyiben valakinél tünetek, vagy akár kontaktkutatás kapcsán fertőzésveszély jelentkezik. Ez ellátottakra és dolgozókra egyaránt igaz. Amennyiben ebben a  körben pozitív eredmény születik, úgy értesítik a járványügyi hatóságokat. A további tesztelési feladatokat már a hatóság rendeli el és végzi.

- Mi azzal segítjük és gyorsítjuk a munkájukat, hogy minden esetben felajánljuk, hogy saját szakembereink a mintavételezést és a minták laboratóriumba szállítását önerőből elvégzik. A hatóság a teszteléseket mind az ellátottak, mind a dolgozók körében már saját protokolljai szerint végzi el.

További hírek

Olvasnivaló