Ugrás a tartalomra

Adventi gyertyagyújtások a Szent István téren

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 23. szerda 13:02
A korábbi évek hagyományainak megfelelően, advent négy vasárnapján idén is meggyújtják a gyertyákat Miskolc adventi koszorúján.
Mocsári László tavalyi felvételei

Az első vasárnapon, november 27-én délután négy órától a történelmi egyházak képviseletében Pásztor Dániel református püspök hirdet igét, köszöntőt mond Szopkó Tibor alpolgármester. A gyertyát Grubert Rolanddal, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének vezetőjével kiegészülve gyújtják meg. Énekel a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon kórusa, előadással készül Jancsó Dóra, Varga Andrea és a ZENITA Hang-varázs Stúdió növendékei.

A második alkalommal, december 4-én, Pethő Judit evangélikus lelkész hirdet igét, Varga Andrea alpolgármester mond köszöntőt, az adventi lángot Csekéné Altrichter Judit gyógypedagógussal együtt gyújtják meg. Fellép a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium kórusa és a Miskolci Paramuzsikusok.

Advent harmadik vasárnapján, december 11-én, ünnepi műsorral készül a Görögkatolikus énekkar és a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, és Orosz Atanáz görögkatolikus püspök hirdet igét Köszöntőt Badány Lajos alpolgármester mond.

December 18-án pedig Juhász Ferenc római katolikus helynök igehirdetését követően Veres Pál polgármester mond ünnepi beszédet, és Jernei Péter, az Észak-magyarországi cserkészkerület elnökével együtt gyújtják meg az utolsó adventi gyertyát. Ünnepi műsort ad Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium kórusa. Megszólal a legszebb karácsonyi ének, a Csendes éj a városban élő valamennyi nemzetiség nyelvén, az egyházi és iskolai kórusok, valamint az önkormányzat képviselői közösen eléneklik a Békét és reménységet című dal.

A négy gyertyagyújtást élőben közvetítjük a Miskolc Televízióban és a Minap facebook oldalán.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!