Ugrás a tartalomra

Miskolc bevállalta: napi háromszori étkezést biztosít az iskolásoknak

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 16. szerda 13:28
Miskolc MJV Önkormányzata az iskola felügyeleti időszakban is biztosítja a gyermekek napi háromszori étkezését.

A Városháza közleményében azt írja: június 16-29. közötti iskolai gyermekfelügyelet biztosítását előírja ugyan az EMMI határozat, de nem rendelkezik az intézményi gyermekétkeztetés ezen időszakban történő biztosításáról, így a Magyar Államkincstár nem is finanszírozza azt. 

Nem minden önkormányzat tudja ezt vállalni, azonban Miskolc MJV Önkormányzata úgy döntött, hogy a szünidei gyermekétkeztetésen túl, saját költségen biztosítja a felügyeletet igénybe vevő gyermekek részére a napi háromszori étkezést. 

A szülőnek a tanévben megszokott rend szerint minden nap reggel 9 óráig kell jeleznie igényét az MKMK- felé. Tekintettel arra, hogy csak tegnap délután kapott értesítést a felügyeletet igénylők számáról az Önkormányzat, így leghamarabb csak csütörtökön nyílik lehetőség a diákok étkeztetésére.

A felügyeleti időszakban az étkezés díja ugyanaz, mint a tanév alatt és ugyanazok a kedvezmények is vehetők igénybe. Ezen ellátás mellett a nyári szünidei étkeztetés is működik, aki korábban erre adta be igényét, és a gyermekfelügyeletet is igénybe veszi, az a felügyeletet ellátó iskolában kapja meg az ellátást.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!