Ugrás a tartalomra

Bor, film, CineFest

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 17. kedd 09:40
Az Avasi Kvaterka szeptember 21-én szombaton 17 órától újra várja a látogatókat, amely ezúttal a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik kísérőprogramjaként kerül megrendezésre.
Forrás: Minap-archív. Fotó: Juhász Ákos

A filmfesztivál lesz a világpremierje a Kossuth-díjas Almási Tamás új filmjének, a Folyékony aranynak. A tokaji borvidékről és a világhírű tokaji aszúról szóló alkotás témája kötődik az avasi pincékhez, hiszen egy időben – mint kereskedelmi útvonal részeként – ezekben a pincékben tárolták a Tokaji borvidékről érkező borokat.

A kvaterka programjai szorosan kapcsolódnak a film témájához, az Avasi Bortanyán két pódiumbeszélgetéssel is várják az érdeklődőket: Spóner Péter az Avasról és a régi Miskolcról mesél, egészen a bodnár céhtől, a hordókészítéstől a Miskolci Hétig, illetve Darázs Richárd és Kapusi Krisztián közös előadásában az Avas könnyűkultúrájáról hallhatnak érdekes előadást a kíváncsi érdeklődők.

Az érdekes eszmecserék mellett több helyszínen várják a kvaterkázni vágyókat bükki és tokaji borokkal, miskolci vendéglátók finom ételeivel: ott lesz a Rossita Olaszos Kisvendéglő, a Via Piano Étterem és Gecse Peti is ad az ízlelőbimbóknak, a desszertet és a palacsintakülönlegességeket a Creppy Center biztosítja streetfood trackjéből.

És persze a zenei kínálat is kapcsolódik Miskolchoz és a filmekhez: filmzenei feldolgozásokkal készül az Akvarellek, a Destination Brass, a La Barriere Manouche, a Zivatar Zenekar, de lesz karaoke és dj is.

A szervezők fontosnak tartják a környezetvédelmet is, így a már közkedvelt visszaváltható repohár mellett most a dohányosoknak készülnek egy meglepetéssel, hogy ők is hozzájárulhassanak az Avas tisztaságához.

A programokon való részvétel ingyenes.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!