Ugrás a tartalomra

Égből pottyant miskolci mesék

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. november 22. kedd 11:09
Hétfőn a városháza aulájában tartották a „Miskolci Mesék” címmel néhány hete meghirdetett rajzpályázat díjátadóját.
Mocsári László képgalériája

A Miskolci Csodamalom Bábszínház felhívására megvalósult grafikai próbatétel képeit ugyanott és ugyanakkor ki is állították. A csöppségek és ifjoncok papírra vetettek minden olyan emblematikus objektumot, ami megragadta fantáziájukat. Nehéz volt nem észrevenni az Avasi kilátó felülreprezentáltságát, ám szép számmal akadt az ötletes alkotások között a diósgyőri várat, a Zenepalotát és a színházat ábrázoló produktum is. Sőt, aki igazán elmerül a közszemlére tett kreációkban – mindazok ugyanis december 9-éig megtekinthetők –, annak számára a villamossal tarkított belváros, a fákkal dúsított ligetek és a szigorúan sorakozó panelek is körvonalazódhatnak majd.

A zsűri elmondása szerint nem volt könnyű dolguk sorrendet felállítani a Csorba Piroska és Fedor Vilmos Miskolci legendák című kötetének vizuális aláfestéséül szolgáló grafikákból. Utóbbi rendkívül meghatónak nevezte a kicsik művészeti megmérettetését, egyúttal szerzőtársa távollétében elárulta: sokáig nem is tudott róla, hogy a lokálpatrióta kiadvány nemsoká ilyesfajta illusztrációt nyer.

– A legfontosabb, hogy szeressük ezt a várost – fogalmazott a polgármesteri megbízott, majd köszönetet mondott a szülőknek és a pedagógusoknak, amiért segítették a gyermeki képzelőerő érvényesülését.

Az óvodások és kisiskolások alkotásait november 11-éig várta a bábszínház titkársága. A díjátadón valamennyi pályázó munkáját ajándékkal köszönte meg az intézmény. A Herman Ottó Múzeum, a Színészmúzeum és a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár támogatásával létrejött viadal dobogósai egyebek mellett a Pannon-tenger Múzeum kiállításaira is belépőt nyertek, ezenfelül a borsodi megyeszékhelyről szóló írás hangoskönyvét is átvehették: hátha a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek előadása is továbbgondolásra sarkallja őket Miskolc meséiről.

Díjazottak

I. kategória - óvodás korosztály:

I. helyezett:        Nagy Maja Lili
II. helyezett:        Bartók Izabella
III. helyezett:       Tóth Léna
               
Különdíj: Gemzsi Boglárka
Különdíj: Kapusi Kristóf

II. kategória - Iskolás korosztály:

I. helyezett:         Oláh Dávid
II. helyezett:        Kéri Zsófia
III. helyezett:       Kaczur Benett
               
Különdíj: Oláh Zsófia
Különdíj: Papp László Balázs

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!