Ugrás a tartalomra

Eltemették P. Bogdan Adamczyk minorita szerzetest

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 23. péntek 13:17
Az 55 éves korában, koronavírusban elhunyt szerzetest végakarata szerint a miskolci Minorita templom kriptájában helyezték végső nyughelyére április 21-én. ​

Vonulj ki földedről, rokonságod köréből és atyád házából arra a földre, amelyet majd mutatok neked"/ Ter 12,1/  

A minorita szerzetes temetését és az érte bemutatott gyászmisét a járványhelyzet miatt zárt körben, a rokonság, valamint olasz, lengyel, szlovák és magyar rendi elöljárók és képviselőik, szerzetesek és papok részvételével rendezték meg.

Bogdan atya holtteste április 20-án, kedden érkezett Miskolcra, a hívek ekkor róhatták le tiszteletüket. Szalkai Zoltán József, a minorita templom plébánosa lengyel szerzetesekkel közösen nyilvános szentmisét mutatott be Bogdan atya  lelkiüdvéért.

A lengyel származású Bogdan Adamczyk több éven át szolgált a miskolci Minorita templomban. Sokan szerették és tisztelték, a katolikus közösségeken kívül a lengyel nemzetiségi önkormányzat tagjai is gyászolják. 2013-ban Miskolc városa Pro Urbe díjjal ismerte el városunkban végzett szolgálatát, 2016-ban pedig a Magyar Minorita Rendtartománytól a Kelemen Di­­dak-díjat is átvehette.

Tudományos munkássága kiemelkedő, nagy tisztelője, elkötelezett kutatója és követője volt a miskolci Minorita templom alapítójának, Kelemen Didáknak, sokat tett boldoggá avatásának ügyéért.

Április 28-án, 19:30-kor a Miskolc Televízió – Kelemen Didák emléknapja alkalmából – bemutatja a Didák atya munkásságát felölelő A Tiszteletreméltó című filmet, Bogdan Adamczyk minorita szerzetes emlékének tisztelegve, ezúttal lengyel felirattal.

További hírek

Olvasnivaló