Ugrás a tartalomra

Érvényben marad a látogatási és kijárási tilalom a hajléktalanszállón

minap.hu/Miskolc TV
Utoljára módosítva
2020. május 06. szerda 20:47
Továbbra is látogatási és kijárási tilalom van a Vöröskereszt miskolci hajléktalanszállóján. A tilalom 320 ellátottat érint. Az ott lakók csak munkába járás miatt hagyhatják el a szállást, vagy akkor, ha orvoshoz mennek. Az új lakóknak pedig két hétig karanténban kell maradniuk.  
Illusztráció: Mocsári László

Három hete zárták le az intézményt, amit a vezető szerint a bentlakók megértettek és elfogadtak. A nappali melegedőhelyen közösen tévéznek, vagy kicsit elvonultabban olvasnak. Csak munkavégzés és egészségügyi ellátás miatt hagyhatják el a szállót.  

- Az átmeneti szállón száz, éjjeli menedékhelyen nyolcvan, időszakos menedékhelyen pedig ötvennyolc férőhelyünk van. Az idősotthonunkban hatvan fős, befogadó szálláshelyen pedig tizenöt fős létszámmal működik most az intézményünk – tájékoztatott Duberné Dunaveczki Éva, a Magyar Vöröskereszt Hajléktalanokat Gondozó Központjának intézményvezetője. 

Duberné Dunaveczki Éva | Fotó: Végh Csaba

A népkonyhai szolgáltatásukban hétvégén és ünnepnapokon is biztosítják az egy tál meleg ételt. Az újonnan érkezőket és a kórházból érkezőket is elkülönítik először.    

- Az önkormányzattal együttműködve egy plusz helységet kaptunk, ahol az új ügyfelek számára tudunk elhelyezést biztosítani. Ezt minden esetben megelőzi egy 14 napos megfigyelés. Amennyiben tünetet nem produkál, az új kliens bekerülhet egyéb szolgáltatásokba – ismertette Duberné Dunaveczki Éva. 

Az egészségügyből érkezőket csak negatív korona vírus teszt után fogadják. Az intézményben továbbra is érvényben marad a látogatási és kijárási tilalom. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!