Ugrás a tartalomra

Esővel érkezett a tanév

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 02. szerda 08:44
Miskolcon minden iskola rendben elkezdte a tanévet szeptember elsején, bár az időjárás ezt nem könnyítette meg. Hajnal óta szakadt az eső, a koronavírus miatti csonka tanév után pedig nem szűnt meg a világjárvány, ezért az oktatási intézmények számára a minisztérium külön eljárásrendet és ajánlásokat fogalmazott meg a védekezéshez. A híradónk által megkérdezett iskolák vezetői remélik, hogy a tanév hagyományos formában telik majd, és nem kell újra digitális oktatásra átállni.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

Szakadó esővel érkezett szeptember, az iskolásoknak újra korán kell felkelniük. Táska a háton, egy puszi és egy ölelés anyától, majd irány a bejárat. A Szabó Lőrinc Általános Iskolában nyolcvannyolc elsős ült be először az iskolapadba. A koronavírus miatt megváltoztak a mindennapi szokások az iskolákban. Kézfertőtlenítéssel indul a nap, a szülők pedig most nem kísérhették a gyerekeket az osztályteremig. Az egészségügyi szabályok betartása és a vírus terjedésének megelőzése közös érdek.

Zupic Beáta édesanyaként nagyon reménykedik abban, hogy nem lesz digitális oktatás. – Szerintem munkahely mellett szinte megoldhatatlan ez egy elsős kislánnyal.

Az iskola első napján ezúttal csak az elsősöket köszöntötték a Szabó Lőrinc Általános Iskolában. A szülők pedig csak maszkban mehettek be az intézménybe. Itt csaknem hatszáz gyerek tanul szeptember 1-étől. A szabályokat mindenki betartja, de azt mondják, felkészültek a járvány második hullámára is.

Mikitáné Újj-Jobbágy Erzsébet intézményvezető úgy nyilatkozott, a tantestület megismerte a járványügyi protokollt. – Az EMMI által kiadott kötelező olvasmány volt, és megtanulandó, betartandó. Illetve nyilvánvalóan vannak a protokollnak általánosan vett szabályai, amiket az intézmények saját magukra igazítanak. Ezeket mi kidolgoztuk.

Itt külön szabályokat vezettek be még az iskolaudvar és a büfé használatára is, továbbá felkészültek arra is, hogy szükség esetén az osztályokat csoportokra osszák.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!