Ugrás a tartalomra

Felejthetetlen élményeket szereztek Miskolcon a várossal ismerkedő újságírók

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 15. szerda 13:15
Két, a turizmusban dolgozó helyi vállalkozó meghívására érkezett Miskolcra nyolc újságíró, akik a város számos nevezetességével megismerkedtek.
Bózsó Gyula, az ÉSZAKERDŐ Zrt. műszaki osztályvezetője, "Az erdő finom" című könyv egyik szerzője mutatja az újságíróknak az erdő különlegességeit.

Kétnapos élménytúrán vett részt nyolc ismert újságíró, akik Miskolc sokszínű turisztikai kínálatával ismerkedhettek meg közelebbről. A polgármesteri hivatal sajtóosztályának közlése szerint a zsurnalisztákat két elkötelezett, évtizedek óta a turizmusban dolgozó vállalkozó úgy érezte, hogy megosztja néhány újságíróval a város iránt érzett szeretetét és lelkesedését. Angyal Enikő, a Bükktől a Zemplénig - bakancslistás élménytár utazási weboldal üzemeltetője és Vargáné Bodnár Henriett, a Végállomás bistro&wine és a Desszertem tulajdonosa vállalta azt, hogy a városba csábít olyan újságírókat, akik népszerű, nagy olvasottsággal rendelkező médiumokat képviselnek.

Mint írják, a két napos túra bővelkedett a különleges programokban. Az első nap a Diósgyőri vár exkluzív bejárásával kezdődött, majd a Bükkbe vadnövénykutató gasztrotúrára indultak kisvonattal a résztvevők, az "ERDŐ finom" jeligével. A délután lillafüredi vendégeskedés jegyében telt a Hotel Palotában és a függőkertben. Vacsora előtt még egy diósgyőri kávépörkölő bemutató is belefért a programba, míg az estebédet a napközben összegyűjtött erdei alapanyagokból prezentálta a Végállomás Bistrorant.


A második napi program a „Bükktől a Zemplénig” által üzemeltetett Bükk Penthouse apartman szállás bemutatásával kezdődött. Ezután a kilátóból indulva a történelmi Avas látnivalóit ismerhette meg a 8 fős csapat. Az Avas jelenlegi és jövőbeni fejlesztéseiről Szunyogh László, a város főépítésze beszélt, de lehetőség volt az Avasi Bortanyán a bor-gasztronómiai programokba is bepillantani némi Gallay Pince bor kíséretében. 

A Miskolci TDM szervezet idegenvezetője segítségével az Avasi református templomot és a nyüzsgő belváros látnivalóit ismerhették meg a lelkes vendégek. A vidék TOP7 cukrászdái közé beválasztott Desszertem csodasütijeinek megkóstolása közben a Miskolci Nemzeti Színházról hangzottak el értékes információk. A belvárosi túra az orthodox templom lélegzetelállító ikonfalának megtekintésével zárult. A délután nagy része az egészségturizmus lehetőségeinek megismerésével telt a miskolctapolcai fürdőkben. A Barlangfürdő és az Ellipsum bejárása után búcsút intettek a szakemberek a városnak, teli olyan felejthetetlen élménnyel, aminek megosztása révén bizonyára sok nyaralását tervező dönt egy miskolci kiruccanás mellett.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!